Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πρόκριση Σάκκαρη, αποκλεισμός Τσιτσιπά
Πρόκριση Σάκκαρη, αποκλεισμός Τσιτσιπά

Πρόκριση Σάκκαρη, αποκλεισμός Τσιτσιπά

Σπουδαία για τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα της βρίσκεται στις 32 καλύτερες τενίστριες του Ρολάν καρός. Χάρη στη νίκη της επί της έμπειρης Ισπανίδας Κάρλα Σουάρες αβάρο, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε στον 3ο γύρο του παρισινού γκραν σλαμ.

Πλέον, η Σάκκαρη έχει παρουσία στον 3ο γύρο σε όλα τα γκραν σλαμ, δηλαδή και στο αυστραλιανό όπεν, στο ουίμπλεντον και στο αμερικανικό όπεν. Κατά το παρελθόν το είχε καταφέρει μονάχα η Λένα Δανιηλίδου.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είναι στην 38η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην 29χρονη Ισπανίδα που είναι ο 23 στον κόσμο. Ετσι κατόρθωσε να επικρατήσει με 7-5, 6-3. Χάρη στη νέα της , η Σάκκαρη αναμένεται να πλησιάσει στο Νο 32 της παγκόσμιας κατάταξης.

Να σημειωθεί πως χρειάστηκε μία ώρα και 24 λεπτά για να φθάσει στην πρώτη της νίκη απέναντι στη Σουάρες Ναβάρο, στην τρίτη τους συνάντηση. Πέρυσι, η Ισπανίδα είχε νικήσει τη Σάκκαρη στον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Σήμερα, η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει στο κορτ 18 την 21 ετών σίδα Ντάρια Κασάτκινα που βρίσκεται στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Αντιθέτως, ο αποκλείστηκε από τον Ντομινίκ Τιμ με 3-1 σετ, σε έναν αγώνα που άρχισε την Τετάρτη, δόπη λόγω σκότους και ολοκληρώθηκε χθες.

Προχθές, ο Αυστριακός τενίστας, που είναι Νο 8 στον κόσμο, είχε προηγηθεί με 6-2, 2-6, 6-4. Χθες, στο τέταρτο σετ, ο Τιμ εμφανίστηκε πιο αποτελεσματικός και το κατέκτησε με 6-4, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο στο ταμπλό των ανδρών, όπου θα παίξει με τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι. Ο αγώνας είχε συνολική διάρκεια δύο ώρες και 43 λεπτά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Τσιτσιπάς έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, έχοντας νικήσει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης τον Ισπανό Κάρλος Ταμπερνέρ με 3-1 σετ. Πλέον, θα στρέψει το βλέμμα του στα τουρνουά που διεξάγονται σε γρασίδι, όπου φυσικά ξεχωρίζει το Γουίμπλεντον. Φέτος, το λονδρέζικο γκραν σλαμ θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 15 Ιουλίου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση