Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πρόκριση για Πολωνία, Ουαλία και Πορτογαλία
Πρόκριση για Πολωνία, Ουαλία και Πορτογαλία

Πρόκριση για Πολωνία, Ουαλία και Πορτογαλία

του
Ανδρέα Βαρδαλή

ια τη «φάση των 16» του 2016, έγιναν αγώνες-προκρίσεις για όλα τα γούστα.Αρχικά, η υπερκέρασε το εμπόδιο των Ελβετών στη διαδικασία των πέναλτι. Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τις ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο, η Πολωνία κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπλαζικόφ στο 39ο λεπτό.

Στην επανάληψη, με το να σημαδεύει το 82' και την Ελβετία να πιέζει για την ισοφάριση, ο Σακίρι ,πετυχαίνοντας ίσως το πιο όμορφο τέρμα του τουρνουά με ανάποδο ψαλιδάκι, οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί χάθηκαν κάποιες φάσεις κυρίως από τους Ελβετούς που έδειχναν να έχουν ακόμα δυνάμεις.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με τον Τσάκα να χάνει το δεύτερο πέναλτι για την Ελβετία και τους Πολωνούς να είναι εύστοχοι σε όλα.

Στη συνέχεια, η Ουαλία, με δυσκολία όπως δείχνει και το τελικό 1 – 0, προκρίθηκε έναντι της Βόρειας ς. Σε ένα κακό παιχνίδι από πλευράς θεάματος, το αυτογκόλ του Μακ Όλει ύστερα από σέντρα του κάρεθ Μπέιλ στο 75', ήταν αρκετό για τους «δράκους». Οι Ουαλλοί συνεχίζουν να ζουν το όνειρο τους καθώς στην πρώτη τους συμμετοχή σε έχουν φτάσει στην προημιτελική φάση.

Τέλος, η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, σε ένα ματς χωρίς ρυθμό, κέρδισε στην παράταση την Κροατία με 1 – 0. Οι Κροάτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά τους στοίχισε η κακή τελική προσπάθεια.

Ο ρυθμός ανέβηκε μόνο στα τελευταία λεπτά της παράτασης με τους «μοιραίους» Βίντα και Πέρισιτς να σπαταλούν τεράστιες ευκαιρίες και τους Πορτογάλους να απαντούν στην αντ.

Ο Κουαρέσμα βρέθηκε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και παίρνοντας το ριμπάουντ ύστερα από σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο χρίστηκε «» σκόρερ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση