Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πρόκριση Γαλλίας, έκπληξη η Σλοβακία
Πρόκριση Γαλλίας, έκπληξη η Σλοβακία

Πρόκριση Γαλλίας, έκπληξη η Σλοβακία

Από τον Πύργο του Αϊφελ έπεσε ξανά η αλλία, αλλά όχι μόνο στάθηκε όρθια, βρήκε και γεμάτο πορτοφόλι!

Οπως και στην πρεμιέρα κόντρα στη Ρουμανία, έτσι και χθες απέναντι στην ψυχωμένη , οι διοργανωτές χρειάστηκαν μπόλικη τύχη και δύο γκολ στο φινάλε για να νικήσουν 2-0 και να γίνουν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16».
Οι άλλοι έδειξαν ξανά χτυπητές αδυναμίες και τα χρειάστηκαν απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των Αλών, οι οποίοι στάθηκαν ανταγωνιστικοί για 60 λεπτά και μόνο στο τελευταίο ημίωρο ταμπουρώθηκαν. Τα κατάφεραν για 90 λεπτά, μέχρι να νικηθούν από τον (προερχόμενο από τον πάγκο) Γκριεζμάν, που λύτρωσε τους Γάλλους με κεφαλιά ακριβώς στο 90΄. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 96΄ ο Παγιέτ, αλλά αυτό το «καθαρό» 2-0 δεν λέει όλη την αλήθεια. Η είχε δοκάρι στο 52΄ με τον Μεμουσάι, ενώ δοκάρι είχαν και οι Γάλλοι με τον Ζιρού στο 69΄.
Προς «16» οι Ελβετοί
Στην κόψη του ξυραφιού έμεινε ώς το τέλος και το άλλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του α΄ ομίλου, όπου και Ρουμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 παρότι είχαν και οι δύο ευκαιρίες για να νικήσουν. Αν και οι Ελβετοί έκαναν πολύ καλό ξεκίνημα και είχαν τεράστιες ευκαιρίες, με τον Σεφέροβιτς στο 7΄ (σουτ μόλις άουτ) και στο 16΄ (τετ α τετ, απέκρουσε ο Ταταρουσάνου), οι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με πέναλτι (παρατεταμένο τράβηγμα φανέλας) που κέρδισε ο Στάνκου από τον Λιχτστάινερ και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος στο 17΄. Ηταν το δεύτερο πέναλτι για τη Ρουμανία σ' αυτό το Euro και τέταρτο συνολικά σε τελική φάση (3η στη σχετική κατάταξη), με τον Στάνκου να γίνεται μόλις ο τρίτος παίκτης που ευστοχεί σε δύο πέναλτι στην ίδια διοργάνωση.
Οι Ελβετοί συνέχισαν να έχουν μεγάλη κατοχή μπάλας και να πιέζουν, οι , όμως, άγγιξαν ξανά το γκολ, πρώτα με τον Κίπτσιου στο 25΄ και μετά με το δοκάρι του Σαπουνάρου στο 28΄. Το ίδιο έκαναν και σε άλλες 2-3 περιπτώσεις στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, φάσεις που αφύπνισαν τους Ελβετούς, οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 57΄ με ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ του Μεχμέντι. Το ματς έγινε πολύ σκληρό στη συνέχεια, με , καλό ρυθμό, αλλά λιγοστές ευκαιρίες. Η ισοπαλία είναι μισή πρόκριση για τους Ελβετούς, ενώ οι Ρουμάνοι θέλουν μόνο νίκη κόντρα στην Αλία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση