Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Προγράμματα Άθλησης για Όλους
Προγράμματα Άθλησης για Όλους

Προγράμματα Άθλησης για Όλους

Της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου

Γι άλλη μι χρονιά συνεχίζονται τα προγράμματα Άθλησης για Όλους, που εγκρίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.Ένα από αυτά, ίσως το πιο γνωστό και  παλαιότερο, είναι το πρόγραμμα «Αθλητισμός και Γυναίκα».

Σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες οι συνδημότισσες  έχουν την ευκαιρία της άθλησης και αναψυχής. Η γυμναστική που πραγματοποιείται στα προγράμματα αυτά, εκτός της ς της φυσικής κατάστασης και υγείας αναπτύσσει παράλληλα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, εκτός άλλων  την κοινωνικότητα και την ψυχική ευεξία.Το τμήμα Zumba είναι αροσωπευτικό παράδειγμα.

Επίσης, πολύ σημαντική είναι η υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων για τη τρίτη ηλικία με την ανάπτυξη σημαντικού αριθμού τμημάτων (, γυμναστική, οστεοπόρωση και χρόνιες παθήσεις).  Με αφορμή την στις χρόνιες  παθήσεις, αξίζει  να επισημανθεί ένα ακόμη  ειδικό και ξεχωριστό  πρόγραμμα, αυτό της αποκατάστασης τραυμάτων, μυοσκελετικών κακώσεων και παθήσεων,καρδιαγγειακών νοσημάτων, υπό την ευθύνη εξειδικευμένης γυμνάστριας,  που υλοποιείται  στο κολυμβητήριο του Βόλου.

Στα κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας πραγματοποιείται  πρόγραμμα κολύμβησης  για ενήλικες, οι οποίοι, ανεξάρτητου εποχής και καιρικών συνθηκών, υπό την καθοδήγηση προπονητή με ειδικότητα στην κολύμβηση, γυμνάζονται σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες. Άλλωστε η κολύμβηση δεν θεωρείται άδικα η καλλίτερη άσκηση.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητισμός και Παιδί» υλοποιούνται  προγράμματα Αντισφαίρισης στο Νεότητας (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως), καθώς επίσης γυμναστικής (ενόργανη, ρυθμική),zumba και μουσικοκινητικής αγωγής στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς.

Ειδικές ομάδες των συμπολιτών μας μπορούν να επωφεληθούν με ειδικά προγράμματα  άσκησης καθώς επίσης και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), επίσης υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής.

Για πληροφορίες όσον αφορά τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής των προγραμμάτων οι δημότες μπορούν να ανατρέξουν στην του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ (https://doepap.gr) ή να απευθυνθούν στο τηλ. 2421071770 της Διεύθυνσης Αθλητισμού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση