Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πολύ καλή η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα
Πολύ καλή η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα

Πολύ καλή η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ομαδικά Πρωταθλήματα (Ανοικτό και υναικών), έστω και διαδικτυακά, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση τόσο στο Ανοικτό Πρωτάθλημα όσο και στο Πρωτάθλημα υναικών.

Οι αγώνες, διάρκειας 20'+5‘', διενεργήθηκαν στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2021 από την Ε.Σ.Ο. στην διαδικτυακή πλατφόρμα tornelo.com με τη συμμετοχή 90 ομάδων στο Ανοικτό Πρωτάθλημα και 25 ομάδων στο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Στο Ανοικτό Πρωτάθλημα η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου ισοβάθμησε στην 37η θέση με 9 βαθμούς (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες) και με τα κατετάγη 42η, ενώ στις Γυναίκες ισοβάθμησε στη 10η θέση με 9 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες, 1 bye) και με τα κατετάγη 16η.

Στο Ανοικτό, αλλά κυρίως στο Γυναικείο Πρωτάθλημα, οι ομάδες  εμφανίστηκαν με πολύ νεανικές συνθέσεις, οι οποίες άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Καλύτερη εμφάνιση για την ομάδα πραγματοποίησε ο Στέλιος Λαγάρας (ELO 1865), ο οποίος, εκτός των πόντων που έφερε στην 1η σκακιέρα, ανάγκασε σε ισοπαλία δύο Διεθνείς Μετρ, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στη νίκη.

Στις Γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση έκανε η 15χρονη νσταντίνα Ραφτοπούλου (ELO 1174), που και αυτή στην 1η σκακιέρα, έχοντας ένα από τα χαμηλότερα ELO, πήρε σημαντικούς πόντους και μεταξύ άλλων νίκησε την Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κ16 του 2019 και έφερε ισοπαλία με τη φετινή Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο διαδικτυακό blitz.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η νίκη του 14χρονου Βασίλη Φαράντου (ELO 1096) επί του Παναγιώτη Μερκούρη (ELO 2008), αλλά και γενικά οι εμφανίσεις όλων των σκακιστών και των σκακιστριών της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου ήταν εκπληκτικές ακόμη και στα αρνητικά τους αποτελέσματα.

Οι επι των σκακιστών και των σκακιστριών της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου ήταν οι εξής:

Ανοικτό Πρωτάθλημα

1η σκακιέρα Λαγάρας Στυλιανός 6 πόντους (4 νίκες, 4 ισοπαλίες σε 9 αγ.)

2η σκακιέρα Τζαμτζής νσταντίνος 4 πόντους (4 νίκες σε 9 αγ.)

3η σκακιέρα Ραφτόπουλος Εμμανουήλ 3.5 πόντους (3 νίκες, 1 ισοπαλία σε 7 αγ. )

3η και 4η σκακιέρα Φαράντος Βασίλειος 3 πόντους (3 νίκες σε 6 αγ.)

4η σκακιέρα Παπαγεωργίου Βασίλειος-Ρηγίνος 2,5 πόντους (2 νίκες 1 ισοπαλία σε 5 αγ.)

Πρωτάθλημα Γυναικών

1η σκακιέρα Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα 4 πόντους (3 νίκες 2 ισοπαλίες σε 8 αγ.)

2η σκακιέρα Κάππα Ελισάβετ 2 πόντους (2 νίκες σε 4 αγ.)

2η σκακιέρα Ζγουλέτα Ευταξία 2 πόντους (2 νίκες σε 4 αγ.)

3η σκακιέρα Καραμπίνα Ουρανία 2 πόντους (1 νίκη 2 ισοπαλίες σε 8 αγ.)

Στο Ανοικτό Πρωτάθλημα στην 1η θέση τερμάτισε η Σ.Α. Συκεών Νεάπολης, στη 2η θέση ο Σ.Ο. Καβάλας και στην 3η θέση ο ΕΟΑΟ «Ο Φυσιολάτρης» ας, ενώ στις Γυναίκες την 1η θέση κατέλαβε ο ΕΟΑΟ «Ο Φυσιολάτρης» Νίκαιας, τη 2η θέση η Ευβοϊκή Ε.Σ. και την 3η θέση ο ΠΑΣ Συκεών «Ο Φοίβος».

Αποτελέσματα, βαθμολογίες και στατιστικά των αγώνων στα links http://chess-results.com/tnr549398.aspx?lan=1 για το Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα και http://chess-results.com/tnr549399.aspx?lan=1 για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Όλες οι παρτίδες των αγώνων στο link https://tornelo.com/chess/orgs/greek-chess-federation/events/1st-online-greek-open-team-championship/lobby

Νέα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://vchessacademy.gr και στο https://www.facebook.com/VolosChessAcademy

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και για τα διαδικτυακά τουρνουά που διοργανώνονται αυτή την περίοδο, λόγω κορονοϊού, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση