Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ποδόσφαιρο: Εσωκομματικοί τριγμοί λόγω αναδιάρθρωσης
Ποδόσφαιρο: Εσωκομματικοί τριγμοί λόγω αναδιάρθρωσης

Ποδόσφαιρο: Εσωκομματικοί τριγμοί λόγω αναδιάρθρωσης

Παρότι το θέμα της αναδιάρθρωσης και η ισχύ της από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως είχε αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, πέρασε από τις «συμπληγάδες πέτρες» του ποδοσφαίρου, ο δρόμος προς την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη συναντά , που αυτήν τη φορά προέρχονται από την πλευρά των πολιτικών και ειδικότερα από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτών που αντιδρούν στην αναδιάρθρωση και προέρχονται από περιοχές στις οποίες εδρεύουν ομάδες των οποίων τα συμφέροντα θίγονται, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην περάσει το της αναδιάρθρωσης έτσι όπως έχει αποφασιστεί, ήτοι με τρεις –αντί για δύο– επαγγελματικές κατηγορίες. Τη Σούπερ Λιγκ 1 που θα έχει 14 ομάδες, τη Σούπερ Λιγκ 2 που θα έχει 12 ομάδες και τη Φούτμπολ Λιγκ που θα έχει 14 ομάδες.

Τη συνάντηση δημοσιοποίησε ο Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Μιχελογιαννάκης, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του στην αναδιάρθρωση και στις δηλώσεις που παραχώρησε, εκτός του , της ομάδας δηλαδή που ανήκει στην που εκλέγεται, τόνισε πως πλήττονται και οι 16 ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Ερωτηθείς, μάλιστα, για το αν θα ψηφίσει την τροπολογία εφόσον αυτή έρθει στη Βουλή, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι θέμα αν θα ψηφίσω ή όχι την τροπολογία. Το θέμα είναι να αλλάξει η αναδιάρθρωση».

Αντίθετοι με την αναδιάρθρωση είναι και ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος, καθώς και οι ομάδες Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου, που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική. Ο Μεϊκόπουλος φέρεται να έχει συζητήσει το θέμα και με άλλους βουλευτές του ίδιου κόμματος, στοχεύοντας στη διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων εφαρμογής με τη χρήση μεταβατικής περιόδου, ώστε να μη θιγούν οι ομάδες των νομών τους. Εκτός από τη συνάντηση της Τρίτης αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα. Η επιστολή θα συνυπογραφεί από τους βουλευτές που διαφωνούν και σε αυτήν, θα αναφέρεται η διαφωνία τους με την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης από την αμέσως επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ωστόσο, άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Π. νσταντινέας δηλώνουν ότι στηρίζουν την αναδιάρθρωση και τις αποφάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού. Αλλά και στον χώρο των ποδοσφαιρικών θεσμών υπάρχουν ακόμα επιμέρους διαφωνίες για την αναδιάρθρωση.

Για παράδειγμα, η διαφωνεί να περάσει η ευθύνη της διοργάνωσης της Σούπερ Λιγκ 2 στη Φούτμπολ Λιγκ, όπως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στην τελευταία Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Στη ψηφοφορία οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου νομικού προσώπου που θα διοργανώνει το πρωτάθλημα.

Από αρκετούς συμβούλους τέθηκε το θέμα της αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 14, όμως τελικά η πρότασή τους δεν πέρασε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 θα έχει εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, από το οποίο υπολογίζεται ότι κάθε ομάδα θα εισπράξει περίπου 800.000 ετησίως, ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που εισπράττουν σήμερα οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Ομάδες όπως ο Απόλλωνας που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και όπως όλα δείχνουν θα υποβιβαστούν, θα διατηρήσουν και για την επόμενη σεζόν το συμβόλαιο που έχουν με την ΕΡΤ, το οποίο τους προσφέρει ακόμα καλύτερες αποδοχές. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση