Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Ποδηλατοβόλτα διοργανώνει η Νίκη Βόλου
Ποδηλατοβόλτα διοργανώνει η Νίκη Βόλου

Ποδηλατοβόλτα διοργανώνει η Νίκη Βόλου

Με αφορμή την

Το Τμήμα Ποδηλασίας του Γ.Σ.Β. « Η ΝΙΚΗ» με αφορμή την διοργανώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00 , με σημείο εκκίνησης την Παραλία του (Τράπεζα Ελλάδος) όπου και θα διαμορφωθεί ανάλογα ο χώρος με χρήσιμο υλικό και πληροφορίες για τους λάτρεις του ποδηλάτου αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν ακόμη περισσότερα για την ποδηλασία.

Το ποδήλατο αποτελούσε για χρόνια σήμα κατατεθέν της πόλης του .

Το Τμήμα Ποδηλασίας της Νίκης Βόλου σας καλεί ώστε να ζωντανέψουμε ξανά την ποδηλατική μας και να εντάξουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητα.

Είτε μόνοι ή είτε με την παρέα σας, ελάτε με τα ποδήλατά σας για να ξεκινήσουμε μαζί!!!

Το μήκος της διαδρομής (Παραλία Βόλου – – Παραλία Βόλου) είναι 22χλμ. και διάρκειας περίπου 2 ωρών,  ενώ ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην αρχαία πόλη των Αμφανών και στον ναό του Απόλλωνα.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας

Τα Ηνωμένα Έθνη, στις 15 Μαρτίου 2018, κατά την διάρκεια της 72ης τακτικής γενικής συνέλευσης, στην πόλη της Νέας Υόρκης και με θέμα της ημερήσιας διάταξης της: Αθλητισμός για την και την : οικοδόμηση ενός ειρηνικού και καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού και της Ολυμπιακής ιδέας, (το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα – από το αγγλικό κείμενο – από το 11ο θέμα της ημερησίας διάταξης της εν λόγω γενικής συνέλευσης ).

Αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα, τη μακροζωία και την ευελιξία του ποδηλάτου, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για δύο αιώνες και ότι είναι απλό, προσιτό, αξιόπιστο, καθαρό και περιβαλλοντικά βιώσιμο μέσο μεταφοράς, προωθώντας το την υπευθυνότητα και την υγεία.

Αναγνωρίζοντας ότι η συνέργεια μεταξύ του ποδηλάτου και του χρήστη ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κοινωνική δέσμευση και δίνει στον χρήστη άμεση συνειδητοποίηση των τοπικών συνθηκών περιβάλλοντος και αναγνωρίζοντας επίσης ότι το ποδήλατο μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο ανάπτυξης και ως μέσο όχι μόνο της μεταφοράς αλλά και της πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη και τον αθλητισμό.

Υπογραμμίζοντας ότι το ποδήλατο αποτελεί σύμβολο βιώσιμων μεταφορών και – εκφράζει θετικό για την προώθηση της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής, και – έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και του προγράμματος υποστήριξης των κρατών μελών, κατόπιν αιτήματος, για την προώθηση της κοινωνικής ζωής την μέσω του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής, συμπεριλαμβανομένης της ποδηλασίας.

Τονίζοντας τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του παραγωγικού δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (εταιρικές σχέσεις) για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για τη διοργάνωση αγώνων ποδηλάτου για την προώθηση της ειρήνης και την ανάπτυξη, τη διατήρηση του περιβάλλοντος, τη θεσμική ανάπτυξη και φυσική και κοινωνική υποδομή.

Σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι σημαντικοί διεθνείς και τοπικοί αγώνες ποδηλασίας οργανωμένοι με πνεύμα ειρήνης, αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας, ανοχής και απαράδεκτη κάθε μορφής αποφάσισαν τα παρακάτω:

Αποφασίζει να ανακοινώσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτων στις 3 Ιουνίου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση