Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ποδηλατικός γύρος Πηλίου “Brevet”
Ποδηλατικός γύρος Πηλίου “Brevet”

Ποδηλατικός γύρος Πηλίου “Brevet”

Ποδηλατικό αγώνα μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα (“Brevet”) συνολικής απόστασης 200 χλμ. διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ)  της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022. 

Ο θα ξεκινήσει στις 07:00 από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου και αφού περάσει από 22 χωριά του Πηλίου θα τερματίσει και πάλι στο σιδηροδρομικό σταθμό. Ανάλογο αγώνα είχε διοργανώσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου το 2019 με τη συμμετοχή 50 ποδηλατών, ενώ το 2020 και το 2021 ο ποδηλατικός γύρος του Πηλίου δεν έγινε λόγω της πανδημίας.

Τα brevet είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13,5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες και 1000 χλμ με 75 ώρες περιορισμό. Ξεκίνησαν το 1891, η διαδρομή ήταν το Paris-Brest-Paris (PBP) το οποίο ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς ποδηλατικούς αγώνες και το Tour France.

Μερικές φορές τα brevet, ονομάζονται και randonnées, μια λέξη χωρίς ακριβή μετάφραση στα αγγλικά, αλλά συνώνυμη της περιήγησης, της περιπέτειας και της περιπλάνησης. Η αυτάρκεια είναι σημαντικό προσόν για κάθε έναν που θα συμμετέχει σε ένα brevet. Εξωτερική επιτρέπεται μόνο στα σημεία ελέγχου του αγώνα, τα οποία συνήθως είναι σε αποστάσεις 50 χλμ. μεταξύ τους και είναι σχεδιασμένα ώστε να κρατάνε τους αναβάτες στην σχεδιασμένη διαδρομή η οποία πρέπει να ακολουθηθεί επ’ ακριβώς.

Στα σημεία ελέγχου – που μερικά μπορεί να είναι και κρυφά – ο κάθε αναβάτης έχει την προσωπική του κάρτα brevet, πάνω στην οποία μπαίνει σφραγίδα, ώστε να δείξει ότι κρατούσε τη σωστή διαδρομή μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο. Εκτός από τον συνολικό περιορισμό χρόνου, κάθε σημείο ελέγχου έχει κάποιο χρονικό διάστημα «ανοίγματος» και «κλεισίματος», μέσα στο οποίο πρέπει να περάσει ο κάθε αναβάτης.

Το brevet Πηλίου αποτελεί, εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την περιοχή, μια σπουδαία ευκαιρία μάθησης για τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου καθώς θα αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες στη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος.

Δηλώσεις συμμετοχής στο bit.ly/brevetpiliou.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση