Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ποδηλασία: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστος Βολικάκης
Ποδηλασία: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστος Βολικάκης

Ποδηλασία: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστος Βολικάκης

ΣΠΥΡΙΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έφτασε ο Χρήστος Βολικάκης. Ο αθλητής της ποδηλασίας κατέκτησε χάλκινο στο παγκόσμιο κύπελλο της Νέας Ζηλανδίας και βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των παγκοσμίων κυπέλλων.

«Εάν δεν είχα τζετ λαγκ θα έπαιρνα το χρυσό», ήταν τα πρώτα λόγια του Χρήστου Βολικάκη στην «Κ». Ο 31χρονος, παρά την κούραση, ήρθε, χθες,  9ος στο όμνιουμ, και σήμερα ανέβηκε στο βάθρο. Το χρυσό κατέκτησε ο 24χρονος Ρομάν κλάντις από την Ουκρανία και το ασημένιο ο Ρίο Έφτινγκ (Ολλανδία).

«Είναι μία φανταστική χρονιά για εμένα με σπουδαία αποτελέσματα. Από την κούραση δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει τι πέτυχα εδώ. Σε αυτά τα μακρινά αγωνίζομαι σχεδόν άυπνος και στο τέλος βλέπω πως πάντα κερδίζει η ελληνική ψυχή. Ευχαριστώ όλους όσοι πιστεύουν σε εμένα και είναι δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι», μας είπε ο συλλέκτης μεταλλίων της ελληνικής ποδηλασίας.

Το… αθλητικό ταξίδι για την πρόκριση του Χρήστου Βολικάκη μοιάζει να μην έχει… τέλος, Από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στο Μπρισμπέιν της ς προκειμένου να πάρει μέρος σε ακόμη ένα παγκόσμιο κύπελλο. Το 6ο και τελευταίο της σειράς θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στον Καναδά ενώ το παγκόσμιο του υ () θα αποτελέσει το τελευταίο… βήμα για το ολυμπιακό .

"Αλιεύοντας" την είδηση