Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πλούσιο το καλεντάρι του ΣΔΥΒ για δρομικούς αγώνες το 2022
Πλούσιο το καλεντάρι του ΣΔΥΒ για δρομικούς αγώνες το 2022

Πλούσιο το καλεντάρι του ΣΔΥΒ για δρομικούς αγώνες το 2022

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το καλεντάρι των δρομικών αγώνων του 2022, το οποίο επανέρχεται σχεδόν στα επίπεδα του 2019, ύστερα από δύο χρόνια πολλαπλών αναβολών και ματαιώσεων που προκάλεσε η πανδημία.

Με το ασφαλές πρωτόκολλο που συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όλες οι διοργανώσεις κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Το ίδιο και ο Δρομέων Υγείας Βόλου, που σε όλο το έτος θα οργανώσει πλήθος εκδρομών για τους κυριότερους αγώνες, αρχής γενομένης από την Άνοιξη.

Προς διευκόλυνση των μελών του ο ΣΔΥΒ δημοσιεύει τους βασικούς αγώνες που έχουν οριστεί ως τώρα για το 2022, ενώ δεκάδες είναι ακόμη οι διοργανώσεις που θα μετέχουν οι δρομείς του συλλόγου.

20 Φεβρουαρίου : 5ο Gentiki Trail Λάρισα
6 Μαρτίου : Λέβαδος 2022
13 Μαρτίου : 13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ.
20 Μαρτίου : 10ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας
27 Μαρτίου : 5ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»
6ος / 27ο I Love Volos Run . Ο αγώνας θα γίνει με το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, στον Μαραθώνιο ς, τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο ς.
3 Απριλίου Run Greece Λάρισα
10 Απριλίου 16ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»
1 Μαΐου 2022 : 1ος Ορεινός Αγώνας Πηλίου «Δημήτρης Παπαχρήστος»
8 Μαΐου : 11ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα
22 Μαΐου : 10o 2022 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη
22 Μαΐου : Falani Run 2022
11-12 Ιουνίου : Κένταυρος Pelion Marathon 2022
23 Ιουλίου : Zagori Mountain Running 2022
17 Σεπτεμβρίου : 1ο Pelion Night Trail
17-18 Σεπτεμβρίου : 16ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
2 Οκτωβρίου : Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2022
9 Οκτωβρίου : 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2022
15 Οκτωβρίου : 10ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
12-13 Νοεμβρίου : 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Προσεχώς θα προστίθενται νέοι αγώνες στο καλεντάρι, μόλις αυτοί θα ορίζονται. Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο υ θα ανακοινώσει την έναρξη εγγραφών για τα μέλη του για τις πρώτες διοργανώσεις, κατόπιν συνεννόησης που θα γίνει με αυτές. Σημειώνεται ότι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας ο ΣΔΥΒ έκλεισε ήδη συμφωνία με το 4 αστέρων κοντά στο Καλλιμάρμαρο, στο οποίο διαμένει τα τελευταία χρόνια, με την ίδια τιμή και με τις ίδιες συνθήκες διευκόλυνσης και εξυπηρέτησης.

Προπονήσεις, πεζοπορίες και άλλες δράσεις θα ανακοινώνονται από τον ΣΔΥΒ κατά διαστήματα. Ξεχωριστή βαρύτητα και συγκίνηση θα έχει τον Νοέμβριο το τρέξιμο για τη Δήμητρα Ιορδανίδου.

“Γίνε Δότης Μυελού των Οστών”
Στο επόμενο διάστημα τα μέλη του υ θα τρέξουν virtual για τα παιδιά με καρκίνο προωθώντας το μήνυμα : “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών!”. Για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ακολουθήσει, αυτές είναι οι πληροφορίες από τη διοργάνωση : «Ο Σύλλογος “Ορίζοντας” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου διοργανώνει συμβολικό Αγώνα Δρόμου – Δυναμικού Περπατήματος αποστάσεων 2,5χλμ, 5χλμ και 10χλμ, για μικρούς και μεγάλους! Γιορτάζουμε αυτή την ημέρα, τρέχουμε για τα παιδιά με καρκίνο και προωθούμε το μήνυμα: “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών!”.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αποκλειστικά αφιερωμένη στους μικρούς αυτούς ήρωες που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να επιλέξει την χιλιομετρική απόσταση που επιθυμεί και να την “τρέξει” ή να την “περπατήσει” σε όποια περιοχή διαλέξει και όσες φορές κι αν το αποφασίσει, από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα του, κάθε συμμετέχοντας μπορεί να αναρτήσει τη διαδρομή του ή φωτογραφίες από αυτήν, με @orizondas_chania #orizondas #runforkids στα προσωπικά του προφίλ στα social media. Επίσης, σε κάθε συμμετέχοντα θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά αναμνηστικό συμμετοχής. Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με καρκίνο και αναδεικνύουμε την σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών! Δήλωσε Συμμετοχή ΕΔΩ https://forms.gle/NKyw2Nt6YCGBhSr79

Έκκληση για προσφορά αίματος

Ο Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Βόλου απέστειλε επιστολή στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, και με τη σειρά του ο σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, για την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για την προσφορά αίματος.

Οι 100 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο) που μεταγγίζονται κάθε 15 ημέρες με 2 φιάλες αίματος στο Γ.Ν.Βόλου, περιμένουν αυτό το δώρο ζωής από τους συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες και όποιον άλλο συμπολίτη μας είναι υγιής και μπορεί να αιμοδοτήσει.

Οι αιμοδότες που επιθυμούν να προσφέρουν αίμα μπορούν να προσέρχονται στο χώρο της αιμοδοσίας από την κεντρική είσοδο της Πολυμέρη.

Ώρες λειτουργίας Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, Καθημερινά: 8.30-13.30 και 17.30-20.00 Σάββατο: 9.00-13.00 Τηλέφωνο επις Υπηρεσίας Αιμοδοσίας 2421351734. Παρακαλείται όποιος είναι Υγιής και επιθυμεί να προσφέρει αίμα, να το πράξει ΑΜΕΣΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση