Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πιστοποιημένη από την AIMS η διαδρομή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου
Πιστοποιημένη από την AIMS  η διαδρομή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου

Πιστοποιημένη από την AIMS η διαδρομή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που θα γίνει στις 27 Μαρτίου, προχωρά στη μεγαλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να έχει ένας αγώνας, καθώς τις επόμενες ημέρες η διαδρομή θα μετρηθεί και θα πιστοποιηθεί από μετρητή Α' WA/AIMS. Η AIMS είναι η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων.

Πλέον τόσο ο Ημιμαραθώνιος Βόλου (21.097 μέτρων), όσο και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα είναι επίσημα μετρημένοι και συνεπώς θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται σε αυτούς, ενώ κάθε δρομέας θα μπορεί να διεκδικεί να πιάσει το όριο πρόκρισης για τα Πρωταθλήματα, ή έναν καλό χρόνο που θα τον κατατάσσει στο μπλοκ που του αναλογεί σε σημαντικούς αγώνες όπως ο Αυθεντικός .

Οι διαδρομές των αγώνων θα περνάνε μάλιστα εκτός από την παραλία και τις Αλυκές, και από τις οδούς και Ιάσονος που θα κλείσουν για μιάμισυ ώρα την ημέρα διεξαγωγής, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίγλη τον μεγαλύτερο αγώνα της πόλης που θα προσελκύσει 1.500 δρομείς με τις οικογένειές τους, και θα προσφέρει 1.500 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Μέλη του συλλόγου έκαναν ήδη τα πρώτα test events τρέχοντας στα μέρη από όπου θα περνάνε οι αγώνες, ενώ συχνά γίνονται και συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής και των εθελοντών.

Ο Ημιμαραθώνιος Βόλου θα προσφέρει δωρεάν σε κάθε συμμετέχοντα και στους δύο αγώνες τεχνικό t-shirt μάρκας Luanvi βάρους 90 γραμμαρίων, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα αντί για ενός σχεδίου, τα t-shirts θα δίνονται σε 12 διαφορετικά σχέδια. Κάθε ένα από αυτά παρουσιάζεται ανά ημέρα στις σελίδες του ΣΔΥ Βόλου και της διοργάνωσης https://www.facebook.com/sdyvolou/ και https://www.facebook.com/voloshalfmarathon .

.Οι εγγραφές γίνονται στο μόνιμο λινκ στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου με τίτλο «Όλο το προσεχές πρόγραμμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (συνεχής ανανέωση)» https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/ Εκεί βρίσκεται και η προκήρυξη του αγώνα. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, 160.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=783cea51cec880e6887b3e055fc110ed&he=0

Τα παιδιά θα τρέξουν επίσης τον δικό τους αγώνα, απόστασης 500 μέτρων, στον οποίο δεν χρειάζεται να γίνονται εγγραφές.
Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, την Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποστηρικτές τους ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, και βέβαια με την κομβική συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Τα άλλα νέα του ΣΔΥ Βόλου

Με υπερβολικό αέρα έγινε στον Άγιο Κοσμά ο 45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21,1 χλμ, ένας από τους παλαιότερους λαϊκούς αγώνες δρόμου της χώρας, που διοργανώνει ο ΣΔΥ Αθήνας. Η διοργάνωση αφιερώθηκε ενάντια στη βία, και είχε το σύνθημα «Τρέχω Αβίαστα». Συμμετείχαν 910 αθλητές, και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκπροσωπήθηκε από τρεις δρομείς του που τερμάτισαν ως εξής :

Μαρία Διαμαντοπούλου 1.55.56

Κώστας Μπέκας 1.59.41

Πασχάλης Στάνιος 2.11.32

Αγωνιστική δράση υπήρξε και στον Λυκαβηττό με το 7ο Lycabettus Run, και με δύο συμμετοχές από τον ΣΔΥΒ. Την 7η θέση στη διαδρομή trail 4,5 χιλιομέτρων που είχε 169 συμμετοχές, κατέλαβε ο Στέργιος Κουσκουρίδας με χρόνο 26'24. Ο Βασίλης Ζαφειρίου τερμάτισε τα 5,5χλμ δρόμου 97ος με 33'34. Στην απόσταση αγωνίστηκαν 274 αθλητές.

Στην Μπράγκα της Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου Βετεράνων Αθλητών, που διήρκησε μία εβδομάδα. Με την Εθνική μετείχε και ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Στράτος Συμεωνίδης που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, και ολοκλήρωσε την παρουσία με μία 12η και δύο 13ες θέσεις στην Ευρώπη. Ο πρώτος του αγώνας ήταν στα 400 μέτρα όπου δεν πιέστηκε ενόψει των σημαντικότερων προσπαθειών που θα είχε στις επόμενες ημέρες, και κατέλαβε την 12η θέση. Ακολούθησαν τα 60 μέτρα όπου βγήκε 13ος, και τα 200 μέτρα όπου επίσης βγήκε 13ος, με επίδοση 31''02. Επόμενος σταθμός για τον Στράτο Συμεωνίδη είναι η Σλοβενία στις 12 Μαρτίου, στους Βαλκανικούς Κλειστού Στίβου.

Με 70 δρομείς ο ΣΔΥΒ θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα –

Περισσότεροι από 70 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου γράφτηκαν στον 13ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – και τον παράλληλο αγώνα 5χλμ που θα γίνουν στις 13 Μαρτίου. Ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει ομαδική με λεωφορείο, και το πρόγραμμα ορίζεται ως εξής : Η αναχώρηση θα γίνει από τη Νομαρχία (Αναλήψεως με ) στις 6.45 το πρωί εκείνης της ημέρας. Αρχικά το λεωφορείο θα περάσει από τα Τρίκαλα όπου θα αφήσει όσους θα τρέξουν στα 5 χιλιόμετρα, και κατόπιν θα συνεχίσει για την Καλαμπάκα. Η επιστροφή θα γίνει από τα Τρίκαλα όπου τερματίζουν όλοι οι αγώνες, μετά το πέρας των απονομών.

Αυτή την 6 Μαρτίου, πολλοί trail runners του ΣΔΥ Βόλου θα αγωνιστούν στη Λιβαδειά, στο Levados Trail.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση