Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Αχ. Μπέο
Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, για απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα μετά τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 (Σεπτέμβριος 2010).
Η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου έκρινε αναξιόπιστη την κατάθεση του κ. Δαλούκα και πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα εκβίασης.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Αχιλλέα Μπέο.
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και με αναστολή ως την έφεση.
Δήλωση Αχ. Μπέου
Σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής: Πρόκειται για μια πρωτόδικη απόφαση, που θα πρέπει να προβληματίσει τόσο εμένα, όσο και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αφού ελήφθη παρά το γεγονός ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.
Ελπίζω σε μια δικαιότερη απόφαση από το Εφετείο, με την ορθή αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών σε συνδυασμό με τις ενώπιον του αθωωτικές καταθέσεις των μαρτύρων και όχι με βάση κάποιες παρανόμως υποκλαπείσες συνομιλίες, που μάλιστα διαπιστωμένα αποτελούν προϊόν μοντάζ και κατασκεύασμα συρραφής διαφόρων στιχομυθιών