Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πεζοπορία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας
Πεζοπορία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής  (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας

Πεζοπορία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας

Η  Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) ,διοργνώνει πεζοπορί για τα μέλη και τους φίλους της το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Οκτωβρίου 2019.

 

Πρόγραμμα ς

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

08:00  Αναχώρηση με πούλμαν μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου

11:00  Άφιξη στην Ι.Μ. Παναγίας Πελεκητής και ξενάγηση

Το μοναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρα και αποτελεί μεγάλο αρχιτεκτονικό δημιούργημα του 15ου αιώνα με πύλες και φυσικούς θόλους από το βράχο μέσα στον οποίο πελεκήθηκε

12:00  Έναρξη πορείας με επικεφαλής τον πολύπειρο Συνάδελφο Φυσικής Αγωγής κ. Μάγγο Ιωάννη, σε μονοπάτι από  Ι.Μ. Παναγίας Πελεκητής με προορισμό την κορυφή Τέμπλα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1809 μέτρα

Η διαδρομή είναι εύκολη, μέσα σε ελατόδασος, με όμορφα ανοίγματα και θέα στη λίμνη και τα γύρω βουνά, σε απόσταση 7 km και διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Από την κορυφή Τέμπλα έχουν πανοραμική θέα στα βουνά των Αγράφων και είναι το πιο ωραίο σημείο για να αγναντέψουν όλη τη λίμνη Πλαστήρα.

Στη συνέχεια κατηφορίζουν προς καταφύγιο «Καραμανώλη» Αγράφων που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1500 μέτρα όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Τακτο στις κουκέτες, φαγητό στο χώρο του καταφυγίου και γλέντι όπως κάθε φορά με επιλεγμένη παραδοσιακή μουσική.

  13  Οκτωβρίου 2019

Πρωινό γεύμα

Έναρξη καθοδικής ς σε μονοπάτι μέσα σε , από το καταφύγιο «Καραμανώλη  Αγράφων προς παραθεριστικό θέρετρο εράιδας και Καλύβια Πεζούλας.

Η διαδρομή είναι εύκολη, 6 km και διαρκεί περίπου 2 ώρες.

11:30  Άφιξη στην πλαζ Πεζούλας για καφέ, μπάνιο και μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον όπως κανόε – καγιάκ, θαλάσσιο ποδήλατο, τοξοβολία κ.λπ.

13:30  Αναχώρηση για Βόλο

17:00  Άφιξη στο Βόλο

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν έγκαιρα με τον γενικό γραμματέα της  Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Κουτσογιάννη Μαρίνο στο : 6973 827 415.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση