Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πεζοπορία 30 χλμ με ομίχλη και βροχή στο Πήλιο
Πεζοπορία 30 χλμ με ομίχλη και βροχή στο Πήλιο

Πεζοπορία 30 χλμ με ομίχλη και βροχή στο Πήλιο

Οι καιρικές συνθήκες για την Κυριακή που προηγήθηκε δεν προμηνύονταν καλές, κανένας αθλητής όμως ποτέ δεν διακόπτει το πρόγραμμά του παρά μόνο το προσαρμόζει. Έτσι στη Γορίτσα συγκεντρώθηκαν πεζοπόροι και δρομείς, και μετά από μια αναμνηστική φωτογραφία, καθένας ακολούθησε τη διαδρομή που επέλεξε.

Τέσσερις ήταν αυτοί που βλέποντας ότι παρότι ο καιρός ήταν δύσκολος, ήταν όμως παράλληλα και ανεκτός, δεν δίστασαν να κάνουν μια μεγάλη διαδρομή που διήρκεσε 8 ώρες και 40 λεπτά, ήταν απόστασης ακριβώς 30 χιλιομέτρων, με υψομετρική 1.350 μέτρα.

Έτσι η Βούλα Μακεδόνα, ο Γιάννης Μυλωνάς, ο Κώστας Παλάντζας και η Βάνα Σπύρου έκαναν κυκλικά την πορεία Γορίτσα – Ανεμούτσα – – Αλικόπετρα – Πορταριά, Μονοπάτι του Ιάσονα Κατηχώρι – Άλλη Μεριά – Γορίτσα, πορεία που θα μείνει αξέχαστη καθώς έγινε χωρίς να είχε προγραμματιστεί να είναι τόσης διάρκειας, ενώ συνοδεύτηκε κατά μεγάλα διαστήματα από πολλή ομίχλη, όπως και βροχή. βίντεο: https://youtu.be/mcxEyqnivm0

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου και ώρα 10.00 θα πραγματοποιηθεί ακριβώς η ίδια διαδρομή αλλά σε Trail Run. Η δραστηριότητα δεν έχει διοργανωτή, έχει χαρακτηριστικά ς, αλλά επειδή διαφέρει και θα είναι ορεινό τρέξιμο, συστήνεται για να είναι κάθε ομάδα ευέλικτη, να αποτελείται από 2 ως 4 άτομα ίδιας δυναμικότητας και ρυθμού, παρότι η ΓΓΑ επιτρέπει περισσότερους, ως 7 ανά ομάδα. Για την προσεχή Κυριακή θα ανακοινωθεί δημόσια η επόμενη ατομική .

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, και μεγάλη τιμή αποτελεί για τον ΣΔΥ η εκλογή του προέδρου του Κώστα Παλάντζα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, της οποίας ο ΣΔΥ αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Η θέση που θα αναλάβει στο ΔΣ ο Κ. Παλάντζας θα οριστεί με την πρώτη συνεδρίαση, ενώ ο ίδιος έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την εκλογή του: «Ευχαριστώ τους Συλλόγους Δρομέων από όλη την Ελλάδα, όλους τους συλλόγους λαϊκού μαζικού αθλητισμού, που εμπιστεύτηκαν στο πρόσωπό μου την εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Η θέση ανήκει ισότιμα στα 377 μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, που με την κοινή προσπάθεια όλων, φτάνουμε τον σύλλογό μας ψηλά, σε κάθε επίπεδο, και εγώ αποτέλεσα τον υποψήφιο του ΣΔΥ Βόλου.

Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια δεκαετιών που κάνουμε όλοι, και κάθε ημέρα προσθέτουμε το επόμενο λιθαράκι που μας πηγαίνει πιο ψηλά. Το ίδιο ψηλά πηγαίνει το τρέξιμο, που αποτελεί τη νο 1 αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας και παγκοσμίως.

Μην ξεχνάμε ότι το τρέξιμο είναι το πιο αρχέγονο σπορ, η βάση κάθε άλλου αθλήματος, μπορεί να γίνεται και χωρίς εξοπλισμό, ενώ όσοι είμαστε δρομείς-μαραθωνοδρόμοι, έχουμε την τιμή να γινόμαστε οι άτυποι συνεχιστές των προκατόχων μας, στη χώρα που γέννησε τον Μαραθώνιο, τον Κλασικό Αθλητισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγχαίρω τους συνυποψηφίους, τον νέο μας πρόεδρο Κώστα Σάμιο, τον απερχόμενο Νίκο Γούλα, όσους εξελέγησαν, τους αναπληρωματικούς. Και βέβαια το προηγούμενο ΔΣ που παραδίδει σε εμάς. Κάθε ένας μπορεί να βοηθήσει από τη θέση του. Από την πλευρά μας, από την πρώτη ημέρα πρέπει να δουλέψουμε, καθώς τα θέματα είναι καυτά, με κυριότερο το lockdown που συνεχίζεται επί ένα χρόνο σε βάρος της δραστηριότητας μας και σε βάρος κάθε ατομικού αθλήματος. Από τη νέα μου θέση θα παλέψω με τον τρόπο που με διακρίνει και περισσότερο από ποτέ, για κάθε ζήτημα που αφορά τον Τρόπο Ζωής μας.»

Καθημερινά και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών οι 377 αθλητές μέλη του ΣΔΥ Βόλου συνεχίζουν την προπονητική δράση τους, κινούμενοι πάντα βάσει των οδηγιών της ΓΓΑ, και σύμφωνα με τα ΦΕΚ και τις ΚΥΑ, πετυχαίνοντας επί ένα χρόνο να ενισχύουν με απόλυτη ασφάλεια τη φυσική και ψυχολογική τους κατάσταση, προάγοντας ποικιλοτρόπως την Υγεία. Μερικές από τις προπονήσεις των μελών του ΣΔΥΒ ήταν οι εξής:

30 χιλιόμετρα trail με 1400μ υψομετρική, έκαναν οι Αποστόλης Μπαρμπούλης, Θωμάς Μαλιαχόβας. Γιάννης Παπαδόπουλος: Αγριά- Άγιος Λαυρέντιος- - Αλυκόπετρα- Πορταριά- Κατηχώρι- Άλλη Μεριά- Ανεμούτσα- Αγριά. Οι δύο πρώτοι έκαναν και 15,2 χιλιόμετρα με 1060 υψομετρική σε άλλη ημέρα.
Απογευματινο-βραδινή πεζοπορία 26 χιλιόμετρα, 1.300μ υψομετρική, από Στάθη Καραδημητρίου, Δημήτρη Ρούση:  Άγιος Ονούφριος – Σταγιάτες – Πορταριά – Μονοπάτι Κενταύρων – Αλικόπετρα – Σανατόριο Καραμάνη – Καταφύγιο Παν -Μάνθος – Πορταριά – Αγία Τριάδα – Ανακασιά – Άνω Βόλος – Άγιος Ονούφριος.
25 χιλιόμετρα σε 1:37:39, ρυθμός 3'54/χλμ, από τον Ζήση Τσουρέλη.
25 χιλιόμετρα στη Σουηδία στην Uppsala σε 2 ώρες 40′ ο Γιώργης Μαυρουδής.
Ημιμαραθώνιος σε 1:37 με βροχή από τον Πέτρο Γεωργούλα και 15χλμ σε 1 ώρα 06 ο Ζήσης Τσουρέλης.
Ημιμαραθώνιο σε 1:40 και 11χλμ σε 49′ ο Δημήτρης Κυριακόπουλος σε 2 προπονήσεις.
Ημιμαραθώνιος στη βροχή σε 1 ώρα 57′, Βόλος – Αλυκές – Άγιος Στέφανος και επιστροφή, από Μάρω Μακροθανάση (ατομικό ρεκόρ), Μαρία Διαμαντοπούλου, Κώστα Παλάντζα.
Ημιμαραθώνιο Βόλος – – Βόλος με υψομετρική 764 μέτρα ο Μάριος Μιχαλόπουλος.
20 χιλιόμετρα σε 1 ώρα και 29 λεπτά ο Χρήστος Παρασκευάς.
20 χιλιόμετρα σε ακριβώς μιάμισυ ώρα ο Στέργιος Κουσκουρίδας στο Βελεστίνο.
19,4 χιλιόμετρα σε μιάμισυ ώρα ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης.
16,5 χιλιόμετρα Πήλιο Trail Run με 1.007μ υψομετρική σε 3 ώρες 03′ από Μάρω Μακροθανάση, Κώστα Παλάντζα: Άγιος Ονούφριος – Κουκουράβα – – Αγία Παρασκευή – Μακρινίτσα – Πορταριά – Μονοπάτι των Κενταύρων – Σταγιάτες – Άγιος Ονούφριος, με το τελευταίο κομμάτι να γίνεται νύχτα. Στα μισά της διαδρομής, συνάντηση και συνέχεια και με τον Στάθη Καραδημητρίου.
16,3χλμ trail στο Πήλιο (770μ υψομετρική) ο Κώστας Πολίτης.
16χλμ σε 1:19 στην Ξάνθη ο Αντώνης Νικολόπουλος.
16 χιλιόμετρα σε 1 ώρα και 21 λεπτά από Ηλία Νόλη, Αποστόλη Σαλαμούρα, Γιάννη Κλόκα, Νίκο Μόσιο.
15χλμ στη Λεπτοκαρυά ο Αλέξης Παπαλεξίου.
15χλμ με βροχή η Λένα Ταμπούρη και η Λίνα Παπακυριαζή.
14,3χλμ σε 1:17 στην Αθήνα ο Δημήτρης Τσακίρης.
14χλμ σε 1:21 ο Βασίλης Μπάρδας, 14χλμ σε 1:22 ο Κώστας Ξένος.
Δύο συνεχόμενες προπονήσεις από τον Τρύφωνα Καραμανλή, σε Αγριά 12χλμ σε 56:53 και Γορίτσα 4χλμ.
12χλμ στα ορεινά της Πτολεμαΐδας ο Αμβρόσιος Δημητριάδης.
11 χιλιόμετρα με έντονη βροχή σε 58 λεπτά από τον Παντελή Ζήση.
11χλμ Βόλος – Άγιος Ονούφριος – Βόλος οι Παντελής Σάμιος, Αποστολία Παλάσκα, Κώστας Παλάντζας.
10χλμ σε 49'19 ο Ορέστης Πατρώνης.
10χλμ στην Αγριά ο Σωτήρης Πρέντζας και η Έλενα Πρέντζα.
10 χιλιόμετρα οι Γιώργος Μπατζιώρας, Αρίστος Μακρής.
8χλμ σε 39'55 η Εύη Μυλωνά.
Ποδήλατο και τρέξιμο από Πέγκυ Μάρθα, Αλεξία Τζήμου.
Κυριακάτικη προπόνηση στο ομιχλώδες τοπίο της ορεινής Λιβαδειάς από την Έλλη Τασιά.
8χλμ στη βροχή στη Στυλίδα από τον Άρη Γεωργαντά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση