Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πέρασε και από τα Ιωάννινα
Πέρασε και από τα Ιωάννινα

Πέρασε και από τα Ιωάννινα

Το πρώτο γκολ του Όσκαρ Καρντόσο στην Ελλάδα και γενικά από τον Μάρτιο, αποδείχθηκε το κλειδί της νίκης του Ολυμπιακού με 2-0 στα ιάννενα και της διατήρησης της διαφοράς των 7 βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΣ έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» και χτύπησε το παιχνίδι μέχρι το τέλος, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Κόντε στο φινάλε, πριν ο Σεμπά διαμορφώσει το 2-0 στο 92΄. Οι ιαννιώτες έπαιζαν από το 41΄ με παίκτη λιγότερο λόγω της ς του Λίλα με σωστή δεύτερη κίτρινη σε φάουλ που έκανε στον Φορτούνη οριακά έξω από την περιοχή, αλλά ανύπαρκτη πρώτη, τρία λεπτά νωρίτερα. Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή και περισσότερες ευκαιρίες, χωρίς, όμως, να ικανοποιήσει με την εικόνα του σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Το γκολ του Καρντόσο στο 68΄ ήλθε έπειτα από ένα διάστημα πίεσης χωρίς μεγάλες ευκαιρίες και ήταν λυτρωτικό για τον Μπέντο, η παραμονή του οποίου θα ήταν υπό από τη διοίκηση σε περίπτωση μη νικηφόρου αποτελέσματος.

Πιο κοντινός διώκτης του Ολυμπιακού απέμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε 1-0 τον φορμαρισμένο Ατρόμητο στο Περιστέρι, έκανε το 2Χ2 με τον Ουζουνίδη στον πάγκο και ελπίζει σε καλύτερες μέρες, ειδικά αν αποδειχθούν επιτυχημένες οι επιλογές του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στη χθεσινή του Γιάννη Αλαφούζου με τον νέο προπονητή αποφασίστηκε να γίνουν κινήσεις για τέσσερις παίκτες, με προτεραιότητα έναν αμυντικό και έναν επιτελικό χαφ, έτοιμους για την ενδεκάδα. Οι άλλοι δύο στόχοι θα είναι ένας επιθετικός και ένας αριστερός μεσοεπιθετικός, για να υπάρχουν πιο πολλές επιλογές σε θέσεις όπου υπάρχει φθορά και με την αναμενόμενη απουσία Γουακάσο και Εμποκού για το Κόπα Αφρικα, θα προκύψουν ανάγκες. Παράλληλα, θα γίνει αποφόρτιση του υπάρχοντος ρόστερ, με την αποχώρηση 2-3 παικτών που ο Ουζουνίδης εκτιμά ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον τρόπο που θέλει να παίζει η ομάδα του.

Η ΑΕΚ είναι κοντά στην πρώτη της μεταγραφή, φέρνοντας στην τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Ο 26χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από τη σουηδική Ερεμπρο, εμφανίστηκε χθες στα Σπάτα μαζί με τον μάνατζέρ του κι αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής με τις ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει άμεσα συμβόλαιο. Η ΑΕΚ πήρε βαθιά ανάσα με το 4-0 επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και βρίσκεται πλέον στην 3η θέση, ισόβαθμη της Ξάνθης η οποία νίκησε τη Λάρισα 1-0 και συνέχισε την ανοδική τροχιά της. Αντίθετα, η ΑΕΛ παραμένει χαμηλά, σε σημείο που ο μεγαλομέτοχός της, Αλέξης Κούγιας, να προειδοποιεί on camera τους παίκτες του ότι θα υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις αν δεν προκριθούν στο Κύπελλο και δεν νικήσουν την τον Παναθηναϊκό! Επειτα από τρεις σερί ήττες στο , ο Κ μπήκε σε πιο ήρεμα νερά μετά το 3-0 επί του Πλατανιά στην Τούμπα, ενώ σημαντικές εντός έδρας νίκες πήραν και οι Παναιτωλικός (2-0 τον Ηρακλή), Πανιώνιος (1-0 την ). Αντίθετα, ο Αστέρας έμεινε στο 0-0 με τη Βέροια στην Τρίπολη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση