Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σάμιου και συμμετοχή στον αγώνα της Βουλιαγμένης
Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σάμιου και συμμετοχή στον αγώνα της Βουλιαγμένης

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σάμιου και συμμετοχή στον αγώνα της Βουλιαγμένης

Λίγο πριν φύγει το 2019 οι ρυθμοί λλάζουν κι παίρνουν εορταστική μορφή. Και για τα μέλη του Β οι αγωνιστικές εντάσεις χαλάρωσαν, έτσι την βασική δράση της βδομάδας αποτέλεσε η παρουσίαση του βιβλίου “Η ζωή και το αιώνιο έργο του Στέλιου Κυριακίδη”. Ο σύλλογος είχε την τιμή, να επισκεφθεί το Σάββατο την πόλη  ο Κώστας Σάμιος, ένας από τους σημαντικότερους εργάτες του δρομικού κινήματος επί δεκαετίες.

Ο Κ.Σάμιος διατέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής και είναι εκ των κύριων πρωτοστατών στη δημιουργία της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Δρομέων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Εμπνευστής πολλών αγώνων που τώρα βρίσκονται στη 2η ή την 3η δεκαετία τους, και της εφημερίδας «Δρομέας», που ήταν ο μόνος τρόπος ενημέρωσης την εποχή που το διαδίκτυο δεν είχε αναπτυχθεί. Στις φετινές εκλογές του ΑΠΣ Απόλλωνα ο Κώστας Σάμιος δεν έβαλε υποψηφιότητα ώστε να αναλάβουν νέα μέλη τον σύλλογο, και ως μέλος συνεχίζει και βοηθά και να προσφέρει περισσότερο από ποτέ στον σύλλογό του.

Σε κοινή συνδιοργάνωση της εκδήλωσης από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, ο Κώστας Σάμιος παρουσίασε το νέο του βιβλίο και ανέφερε πάρα πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα. Προβλήθηκε επίσης το σχετικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον μαραθωνοδρόμο που κέρδισε τον Μαραθώνιο Βοστώνης το 1946.

Tο Run the Lake

Tο Run the Lake έγινε το πρωί της Κυριακής στη Βουλιαγμένη και ο Βόλου ήταν εκεί όπως και πέρυσι.

Αυτή τη φορά με τον Νίκο Ορφανό ο οποίος τερμάτισε 56ος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων με χρόνο 44.45.

Στα 10χλμ έτρεξαν 1.156 δρομείς, και άλλοι 775 στα 5 χιλιόμετρα, ενώ εκατοντάδες παιδιά μετείχαν στον Παιδικό Αγώνα. Δεύτερη στην κατάταξη των γυναικών στα 10 χλμ αναδείχθηκε η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια του στίβου Έφη Φλώρου την οποία ο συγχαίρει.

Το 4ο Volos Santa Run

Το 4ο Volos Santa Run θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 με δωρεάν συμμετοχή και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς οι πολίτες θα μπορούν να ρίξουν στον ειδικό κουμπαρά όποιο ποσό επιθυμούν. Θα γίνει η καθιερωμένη μη αγωνιστική διαδρομή ενός χιλιομέτρου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από το χωριό του Άη Βασίλη ως τον Άγιο Νικόλαο, μέσω της Ερμού.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγωνιστικού προγράμματος των μελών του , ο σύλλογος κατάρτισε το πρόγραμμα με όσους αγώνες του 2020 έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες τους, και ο ΣΔΥ Βόλου θα μετέχει μαζικά. Οι εγγραφές για κάθε αγώνα θα ανοίγουν κατόπιν ανακοινώσεων, και η αρχή θα γίνει με τον Λέβαδο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19 Ιανουαρίου Λέβαδος 2020, ορεινός αγώνας 23,7 και 10,8χλμ στη Λιβαδειά. Η πρώτη εκδρομή της χρονιάς με

16 Φεβρουαρίου 4ο Gentiki trail 20χλμ και 3ο Gentikaki trail 5χλμ Λάρισα. Εκδρομή με

8 Μαρτίου Katerini Run 2020 Ημιμαραθώνιος και 5χλμ. Εκδρομή με λεωφορείο

15 Μαρτίου 12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ. Εκδρομή με λεωφορείο

22 Μαρτίου 5ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας». Εκδρομή με λεωφορείο

22 Μαρτίου 9ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

12 Απριλίου 15ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» και αγώνες 5 και 10 χλμ

25 Απριλίου 6ο Volos Half Run 2020 & 27ο I Love Volos Run & Παιδικός Αγώνας. 2.000 ευρώ από τις συμμετοχές θα δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου με απόφαση του ΣΔΥΒ και της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

2 Μαΐου 10ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδα

3 Μαΐου 11ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα. Εκδρομή με λεωφορείο

17 Μαΐου Κένταυρος Ορεινός Μαραθώνιος Πηλίου

24 Μαΐου 9o Skiathos Trail Run 2020 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη

14 Ιουνίου 1ος Τοπάλειος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Λεχωνίων

19-20 Σεπτεμβρίου 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 30-10-5χλμ (τα 5χλμ Σάββατο απόγευμα)

27 Σεπτεμβρίου 8ος ς Άθλος Φάρσαλα. Εκδρομή με λεωφορείο

7-8 Νοεμβρίου: 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας (τα 10χλμ το Σάββατο 7, οι άλλοι αγώνες την Κυριακή 8 Νοεμβρίου). Διήμερη εκδρομή με 3 λεωφορεία.

Αλλαγές θα προκύπτουν αν χρειάζεται. Προσεχώς θα προστεθούν πολλοί ακόμη αγώνες καθώς εκκρεμούν οι ημερομηνίες για διοργανώσεις όπως Koziakas Mountain Race (Μάιος), Galactico Lakeside Run Original λίμνη Πλαστήρα και Alonissos Challenge (Ιούνιος), Stylida City Race (Ιούλιος), Αγώνας Δρόμου Διάσχιση του Καλλίδρομου (Αύγουστος), Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών (Σεπτέμβριος), Αγώνας Δρόμου «Almyros City – Zerelia Lakes», Τρέχω για την Φλόγα, Ρήγειος Δρόμος, Τρέχω για την Κατερίνη, Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος), Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων, Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα, Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Θυσίας (Δεκέμβριος), και άλλοι. Από αυτούς, εκδρομές με λεωφορείο θα γίνουν σε λίμνη Πλαστήρα, Στυλίδα, Καλλίδρομο, Ράξα, Τύρναβο-Λάρισα.

Τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου μπορούν από τώρα να βάλουν στο πρόγραμμα την ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2020.

Τότε θα γίνει η κοπή πίτας του συλλόγου, που θα αποτελέσει την πιο μεγαλειώδη εκδήλωση στην 31χρονη ιστορία του ΣΔΥΒ και θα επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις.

Η σχετική ανακοίνωση για την ώρα και το μέρος θα γίνει σε λίγες ημέρες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση