Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Παρουσίαση ομάδας ΑμεΑ ταε κβο ντο στο Βόλο 
Παρουσίαση ομάδας ΑμεΑ ταε κβο ντο στο Βόλο 

Παρουσίαση ομάδας ΑμεΑ ταε κβο ντο στο Βόλο 

Θετικός ο για τα ΑμεΑ

Το άθλημα ταε κβο ντο για ΑμεΑ και τα οφέλη του αθλητισμού σε μαθητές όχι μόνο τυπικής αλλά κι ειδικής εκπαίδευσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σήμερα μαθητές σχολείων ειδικής αγωγής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας.
Ο ειδικός σύμβουλος Ψυχικής Υγείας -οικογενειακός ψυχοθεραπευτής,Θανάσης Κωτούλας , επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να διαχωρίζεται ο με τα ΑμεΑ, γιατί τα οφέλη είναι πολλά. “Φέρνει χαρά, συναισθηματική διάθεση και μπορεί, φέρνει και μια ψυχική διάθεση που είναι κορυφαία για τον κάθε άνθρωπο. Ο στόχος, θα πρέπει να είναι κοινές αθλητικές δράσεις, η κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια για να εντάσσονται ομαλά τα ΑμεΑ στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό που θα έχουν κατακτήσει, θα έχουν ενσωματωθεί στο κοινωνικό σύνολο και δεν θα χρειάζεται να είναι σε διαφορετικές ομάδες”.
Ο επίσημος εκπρόσωπος διεθνούς ομοσπονδίας ταε κβο ντο γι ΑμεΑ και μέλος Δ.Σ. Νικηφόρος  Κοτρίδης ανέλυσε την που έγινε από ομάδα από αυτιστικούς, άτομα με εγκεφαλική παράλυση και κωφούς με βαριά νοητική υστέρηση. “Μιλάμε για ομάδες μαθητών ειδικής εκπαίδευσης με μαθητές τυπικής εκπαίδευσης και στόχος μας είναι να νιώσουν τα παιδιά ότι είναι αποδεκτά από το κοινωνικό σύνολο”, ανέφερε -μεταξύ άλλων- και πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει άνοιγμα με πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε  Αττική – Δυτική Αττική, Κόρινθο, Βόλο, Πρέβεζα, Λευκάδα και Θεσσαλονίκη.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν  το ταε κβο ντο για ΑΜΕα που δεν υπάρχει στο Βόλο και γι’ αυτό βρίσκεται ομάδα προπονητών και παιδιών από για να κάνουν επίδειξη  του αθλήματος αυτού, ενώ πρόσθεσε: “δεν είναι πολεμική τέχνη  είναι ευεργετική μορφή κινησιοθεραπείας. Έχω εντυπωσιαστεί από τα αποτελέσματα και θα μαι χαρούμενη να έρθει το άθλημα αυτό στο Βόλο, γιατί ο είναι δικαίωμα για κάθε παιδί για κάθε άνθρωπο. Δεν πρέπει τα να αποκλείονται από  κανένα άθλημα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία και στην κοινωνικοποίηση. Το άθλημα, απαιτεί συνεργασία συντονισμό πειθαρχία”.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση