Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Παραμένει η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον Μαρινάκη

Παραμένει η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον Μαρινάκη

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνς έκνε αποδεκτή την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου και απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο Μαρινάκης για την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί έπειτα από την του στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη σχετικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Παρέμειναν δηλαδή τόσο ο περιοριστικός όρος της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο όσο και η εγγύηση των 200.000 ευρώ.

Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε την αίτηση Μαρινάκη όσον αφορά τη των εμφανίσεών του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου ς του και πλέον θα έχει την υποχρέωση να δίνει το «παρών» σε αυτό μία φορά τον μήνα (και όχι δύο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα).

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε απολογηθεί στον ανακριτή Ανδρεάδη για πέντε κατηγορίες που αφορούν: 1. Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. 2. Ηθική αυτουργία σε εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. 3. Ηθική αυτουργία σε από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. 4. Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης. 5. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Η ογκώδης της «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο» βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα κ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος θα υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου αυτό να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση