Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Πανελλήνιο πρωτάθλημα Downhill στον Τύρναβο
Πανελλήνιο πρωτάθλημα Downhill στον Τύρναβο

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Downhill στον Τύρναβο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Τυρνάβου και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λάρισας, θα διοργανώσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης – Downhill (DH) Ορεινής Ποδηλασίας 2017. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2017, στον Προφήτη Ηλία Τυρνάβου, σε πίστα κατάβασης μήκους 1,5 χλμ.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Θανάσης Παιδής – αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας: «Μια μεγάλη, πανελλήνια διοργάνωση διεξάγεται αυτό το Σάββατο και την Κυριακή στη Θεσσαλία και τον Τύρναβο. Εμείς ως Περιφέρεια στηρίζουμε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις γιατί δημιουργούν αθλητικό τουρισμό στην περιοχή και μόχλευση στην τοπική οικονομία. Το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη άλλωστε για τέτοιες διοργανώσεις είναι γνωστό. Είναι ιδιαίτερη χαρά να γίνεται εδώ το πρωτάθλημα αυτό και η διεξαγωγή του δεν θα ήταν εφικτή αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και όλοι οι φορείς που συμμετέχουν»

Παναγιώτης Σαρχώσης – δήμαρχος Τυρνάβου: «Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στον Προφήτη Ηλία Τυρνάβου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο Αγώνας Κυπέλου Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για το ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή για τον αγώνα και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει μια συνέχεια σε τέτοια αθλητικά γεγονότα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αθλητές και καλούμε τον κόσμο να προσέλθει να παρακολουθήσει το πολύ ενδιαφέρον αυτό πρωτάθλημα».

Κωνσταντίνος Κουλιός – αντιδήμαρχος Τυρνάβου: «Στόχος μέσα από αυτή τη διοργάνωση είναι να γίνει ο Τύρναβος ποδηλατικός προορισμός καθώς η διαδρομή «Λουσφάκι trail» καλύπτει τις απαιτήσεις των αθλητών και της Ομοσπονδίας για αγώνες υψηλού επιπέδου. Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα ποδηλατικό πάρκο στην περιοχή όπου θα μπορούν να αθλούνται από μικρά παιδιά μέχρι και μεγάλοι αθλητές. Η περιοχή προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε Λάρισα και Τύρναβο, έχει καλή ορατότητα για τους θεατές και μπορεί να διεξαχθούν και διεθνείς αγώνες».

Σάββας Τσοπούρογλου – μέλος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας διότι χωρίς την στήριξή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα και που μας στήριξε για να διοργανώσουμε έναν τέτοιο αγώνα που είναι από τους δυσκολότερους αγώνες που γίνονται σε διεθνές επίπεδο, τον Δήμο Τυρνάβου, την Αστυνομία, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λάρισας το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές. Οι διαστάσεις που έχει πάρει αυτός ο αγώνας είναι τεράστιες. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Downhll γίνεται πρώτη φορά στην Θεσσαλία, ενώ ήταν να γίνει το καλοκαίρι στην Ναύπακτο. Φέτος είμαστε πολύ οργανωμένοι για τον αγώνα αυτό και πιστεύω θα έχουμε επιτυχία. Στον Τύρναβο πρέπει να γίνει ένα Ολυμπιακό Ποδηλατικό Πάρκο και με την βοήθεια της Περιφέρειας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές, από Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια. Στόχος είναι να γίνει και Βαλκανικό πρωτάθλημα στο επόμενο χρονι8κό διάστημα».

Πρόγραμμα αγώνων

Σάββατο 1/4/2017

12:00 – 16:00 Λειτουργία Γραμματείας για έλεγχο δελτίων και παραλαβή αριθμών στο χώρο της εκκίνησης.
12:00 – 13:00 Επιθεώρηση διαδρομής (πεζή).
13:00 – 15:00 Ελεύθερες Δοκιμές από τους συμμετέχοντες (υποχρεωτικά με αριθμό στα ποδήλατα).
16:00 – 18:30 Επίσημη προπόνηση όλων των κατηγοριών (υποχρεωτικά 2 προσπάθειες από όλους).

Κυριακή 2/4/2017

08:00 Άνοιγμα Γραμματείας στον χώρο της εκκίνησης.
09:00 Επίσημη προπόνηση όλων των κατηγοριών
10:30 Τέλος επίσημης προπόνησης
11:00 1η χρονομετρημένη κατάβαση (κατατακτήριος)
14:00 2η χρονομετρημένη κατάβαση (ΤΕΛΙΚΟΣ)
18:30 Απονομές Επάθλων στους νικητές, στο χώρο του τερματισμού.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν με τη λήξη των αγώνων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου … - https://t.co/aFONXTzotE -

  • Αγωνιστικές δράσεις του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/0EAbX4oKpc -

  • Σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων και Νέων Κ-16… - https://t.co/FFxWaOs3nJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση