Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

Κόντρα στα προβλήματά του, με μοναδικό στήριγμα τον κόσμο του ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως δεν… πεθαίνει! Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επικράτησε 1-0 του κακού Ολυμπιακού (που πίεσε στο φινάλε για την ισοφάριση) με το γκολ του Βιγιαφάνιες και πλέον… βλέπει προς την κορυφή!

Χωρίς την παραμικρή έκπληξη η ενδεκάδα που επέλεξε ο , προτιμώντας τον πιο ισορροπημένο Ρόμπιν Λουντ στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αντί του Άντονι Μουνιέ.

Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ο Χουλτ αριστερό μπακ, ο Κουλιμπαλί δεξί και ο Μολέδο με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιλά και ο Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό «φτερό» ο Λουντ, δεξί ο Βιγιαφάνιες, ο Χίλιεμαρκ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Γκιγέρμο Μολίνς.

Στην αντίπερα «ερυθρόλευκη» όχθη ο Τάκης Λεμονής έδωσε φανέλα βασικού στους εξής: Ο Προτό υπερασπίστηκε την εστία των πρωταθλητών. Δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Κούτρης και ο Σισέ με τον Ένγκλες στο κέντρο των μετόπισθεν. Ρομάο και Οφόε το δίδυμο στο κέντρο του γηπέδου. Δεξί εξτρέμ ο Πάρντο, αριστερό ο Ανδρούτσος, ο Φορτούνης «δεκάρι» και «φουνταριστός» ο Εμενίκε που προτιμήθηκε αντί του Καρίμ.

 Σούπερ αλλά άστοχος Παναθηναϊκός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κατέθεσε περισσότερη πάνω στο χορτάρι, έβγαλε δεδομένα ανωτερότητα κόντρα στον Ολυμπιακό, ένα καλό δομημένο πλάνο για να επιβληθεί με πίεση ψηλά που έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους αλλά αυτή η υπεροχή του «τριφυλλιού» δεν καρποφόρησε εξαιτίας της αστοχίας και των πρόχειρων εκτελέσεων των παικτών του Ουζουνίδη στις καλές στιγμές που δημιούργησαν.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο τέταρτο μπήκαν… φορτσάτοι με την αύρα της Λεωφόρου και δημιούργησαν τρεις πολές καλές ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 4′ ο Χίλιεμαρκ έστειλε την μπάλα άουτ σε τετ-α-τετ, στο 11′ ο Κουλιμπαλί με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει εστία ενώ στο 14′ το δυνατό σουτ του Μολίνς βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.

Το «τριφύλλι» με κορυφαίο τον Κουρμπέλη και τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες κερδισμένες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, επιβλήθηκε και στην συνέχεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί ανά διαστήματα αλλά να τα περιμένει όλα από τον Φορτούνη. Τόσο ο Ρομαό όσο και ο Οφόε ήταν… αλλού δημιουργικά, δεν κράτησαν μπάλα και οι «» τελείωσαν το ημίχρονο χωρίς να καταγράψουν τελική προσπάθεια προς την εστία του Βλαχοδήμου.Ο Παναθηναϊκός έφτιαχνε ρήγματα κυρίως από αριστερά με Χουλτ, Λουντ και τις συν με τον Χίλιεμαρκ αλλά στο ανοιχτό αρκετές φορές δεν είχε την σωστή επιλογή. Επιλογή που βρήκε σε μια εξαιρετική στο 45′ αλλά το σουτ του Λουντ απόκρουσε ο Προτό, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Κατά… Λουκά και το τέταρτο του Ολυμπιακού που βρήκε «τοίχο»

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει σχεδόν έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και στην πρώτη καλή στιγμή που πάτησε την αντίπαλη περιοχή κατάφερε να βρει αυτό που άξιζε από το πρώτο μέρος. Ο Λουντ έκανε σπουδαία από αριστερά, γύρισε την μπάλα όπως έπρεπε και στο δεύτερο δοκάρι ο Βιγιαφάνιες μετά την απόκρουση του Προτό, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έβαλε… στην Λεωφόρο!

Οι «» πήραν το προβάδισμα, συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του ματς αλλά στο 75'… κλάταραν! Θα ήταν αδιανόητο αν συνέβαινε το αντίθετο.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την κόπωση του Παναθηναϊκού και τον έκλεισε στην περιοχή του. Οι «» άσκησαν μεγάλη πίεση και χτύπησαν το πρώτο… καμπανάκι στο 78′ με τον Καρίμ. Ο Βλαχοδήμος, όμως, απόκρουσε σωτήρια!

Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Καρίμ βρήκε στον Μολέδο, στο δοκάρι και μετά στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου!

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτηζε να πιέζει, ρίσκαρε όσο μπορούσε και στο 90′ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Εμενίκε. Ότι δεν κατάφερε ο Νιγηριανός, δεν το κατάφερε ούτε και ο Μουνιέ ένα λεπτό αργότερα με το πλασέ να περνά άουτ, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83' Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87' Κουτρουμπής), Μολίνς (69' Μουνιέ)

Ολυμπιακός (Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77' Ζιλέ), Φορτούνης, Πάρντο (74' Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος (Καρσελά), Εμενίκε

Πηγή: gazzetta.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση