Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Παναθηναϊκός: «Ανάσα» από Βλαχοδήμο
Παναθηναϊκός: «Ανάσα» από Βλαχοδήμο

Παναθηναϊκός: «Ανάσα» από Βλαχοδήμο

Μόνιμος κάτοικος Λισσαβώνας από τις αρχές του νέου χρόνου θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Παναθηναϊκός και Μπενφίκα έφτασαν σε οριστική συμφωνία και σήμερα ο 24χρονος τερματοφύλακας θα πάει στην Πορτογαλία για να περάσει από ιατρικές και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, διάρκειας μέχρι το . Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την ιβηρική χ, το κόστος της μεταγραφής αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος θα την εισπράξουν οι «ι» (περίπου 1,8 εκατ. ευρώ) και τα υιπα η πρώτη ομάδα του Βλαχοδήμου, Στουτγκάρδη.

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 15% και έχει εξασφαλίσει με την υπογραφή μια μεγάλη προκαταβολή με σύντομη περίοδο εξόφλησης για το υιπο ποσό. Αυτή η οικονομική ένεση θα τον βοηθήσει να κλείσει μερικές από τις εκκρεμότητες που έχει και να πάρει μια βαθιά ανάσα. Το πιθανότερο είναι ο Βλαχοδήμος να μετακομίσει στην Πορτογαλία από τον ερχόμενο Ιανουάριο και όχι από το επόμενο καλοκαίρι όπως ήταν η πρόταση του Αυγούστου, διότι η Μπενφίκα έχει μεγάλο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια και τον προορίζει άμεσα για βασικό. Οι απολαβές του ίδιου θα είναι περίπου 400 χιλ. ευρώ ετησίως.

Ενα ποσό από τα χρήματα που θα καρπωθεί γι' αυτή τη μεταγραφή, ο Παναθηναϊκός θα το διαθέσει για να αντιμετωπίσει την προσφυγή που κατέθεσαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δύο εταιρείες κατασκευής και ς χλοοτάπητα. Υπάρχει προς αυτές ένα χρέος περίπου 150 χιλ. ευρώ, το οποίο είχε διακανονιστεί χωρίς να τηρηθούν οι δόσεις, με συνέπεια οι δύο εταιρείες να ζητήσουν από την την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής που είχαν καταθέσει οι «ι» το καλοκαίρι για να πάρουν άδεια συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις. Κατά την εκδίκαση της προσφυγής ο Βασίλης Κωνσταντίνου ζήτησε αναβολή και την πήρε για τις 19 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί, ως νέος πρόεδρος της ΠΑΕ για τα χρέη της ομάδας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν εκπέσει η εγγυητική επιστολή, εν όλω ή εν μέρει, η υπόχρεη ΠΑΕ οφείλει να καλύψει το ποσό εντός 15 ημερών, ειδάλλως ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο .

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση