Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Παγκόσμιο πρωτάθλημα JET SKI «ACROPOLIS JET RAID GREECE 2017»
Παγκόσμιο πρωτάθλημα JET SKI  «ACROPOLIS JET RAID GREECE 2017»

Παγκόσμιο πρωτάθλημα JET SKI «ACROPOLIS JET RAID GREECE 2017»

Από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου στην πόλη του Βόλου

 Ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενός από τα εντυπωσιακότερα θαλάσσια αθλήματα, του Jet Ski,  στην πόλη του Βόλου. Αθλητές από Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κορσική, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ρωσία, Ισπανία, Αργεντινή, Ιταλία και Ελλάδα, επισκέπτονται την πόλη του Βόλου για να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο παρουσιάζοντας παράλληλα ανεπανάληπτο θέαμα. Η υποδοχή των αθλητών στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στην πλαζ των Αλυκών που θα αποτελεί και την βασική αφετηρία των αγώνων και θα ακολουθήσει εκδήλωση με προσκεκλημένους δημοφιλείς DJs.

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου – περιοχή Ηρώου – η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος στην οποία συμπεριλαμβάνεται η παρέλαση των αθλητών που θα ξεκινήσει στις 7.30μ.μ. από τη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη – Αργοναυτών και θα κατευθυνθεί στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης στην εξέδρα, που θα τοποθετηθεί στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει προσφωνήσεις από τους διοργανωτές ενώ θα ακολουθήσει live μουσικό πρόγραμμα από τη μπάντα Harvey & Dunkan, αποτελούμενη από τους: Αντώνη Βατσαρέα (φωνή, κιθάρα), Βαγγέλη Παπαδημητρίου (κιθάρα), Βασίλη Σάρρου (πλήκτρα), Χρήστο Ραγγούση (μπάσο), Γιάννη Στεφάνου (τύμπανα).  Παράλληλα στο θαλάσσιο χώρο από το ύψος του Ηρώου έως την Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνεται επίδειξη fly board, του νέου εντυπωσιακού αθλήματος που κατακτά όλο και περισσότερους θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν  την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη δεξιοτεχνία και τις εντυπωσιακές φιγούρες των συμμετεχόντων από το παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, όπου θα διεξαχθούν οι πρώτες διαδρομές, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν αγώνες εντός του Παγασητικού τις απογευματινές ώρες και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 14 Ιουνίου,  η πίστα των αγώνων θα στηθεί στην περιοχή της ς. Την Πέμπτη 15 Ιουνίου με αφετηρία την , οι αθλητές θα κατευθυνθούν στη Σκόπελο όπου θα διεξαχθούν αγωνίσματα έως τις 18.00 το απόγευμα. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου οι αθλητές αναχωρούν από τη Σκόπελο για αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή της Σκιάθου. Το Σάββατο 17 Ιουνίου – τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος – οι αγώνες από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι θα διεξαχθούν εντός του Παγασητικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νέας Αγχιάλου – Γατζέας – Τρίκερι – Κόττες.

Οι τελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου από τις 16.00 το απόγευμα έως τις 18.00,  σε απόσταση κοντινή από την προκυμαία, όπου το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τις φιγούρες και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 19.00 το βράδυ με την απονομή των επάθλων των νικητών και των αναμνηστικών διπλωμάτων των αθλητών στην περιοχή του Ηρώου της παραλίας.

Ως προς το άθλημα του Jet Ski, στην ουσία πρόκειται για μια σκληρή δοκιμασία και για τους αναβάτες και για τα αγωνιστικά σκάφη. Η ιδιαιτερότητα του αφορά τη διεξαγωγή του βασικού κορμού των αγώνων σε συνθήκες ανοιχτής θάλασσας, όπου απαιτείται φυσική αντοχή και δεξιοτεχνία από τους αναβάτες και υψηλή ποιότητα σκαφών. Βασικό απαιτούμενο για τη νίκη δεν είναι η ταχύτητα αλλά η αντοχή, η φιλοσοφία του αθλήματος αφορά την προσπάθεια και τον τερματισμό καθώς πολλοί από τους αθλητές αδυνατούν να φτάσουν στο τέρμα λόγω σωματικής εξάντλησης ή μηχανικών βλαβών.

Η γοητεία του αθλήματος αφορά τη γνωριμία των αναβατών και των πληρωμάτων με τις φυσικές καλλονές των τόπων διεξαγωγής των αγώνων και στη συγκεκριμένη περίπτωση της πόλης του Βόλου, του Παγασητικού και της θαλάσσιας διαδρομής προς και από τις Σποράδες, η εμπειρία χαρακτηρίζεται ως ανεπανάληπτη.

Οι φυσικές ομορφιές της Μαγνησίας, οι συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας των πληρωμάτων, των αθλητικών παραγόντων και του κοινού που ακολουθεί τους αθλητές καθώς και  οι συνθήκες συνεργασίας με τους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου οδηγούν τους αγώνες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Βόλο, ενώ πρόθεση των διοργανωτών και του Αλυτάρχη των Αγώνων Bruno Casa αποτελεί η μόνιμη διεξαγωγή του ετησίου παγκοσμίου πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη περιοχή με τις ανεπανάληπτες θαλάσσιες αγωνιστικές πίστες.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως η περυσινή διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, τη διοικητική υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς, τη συμμετοχή εθελοντών, την οργάνωση των τελετών και την εν γένει φιλοξενία. Το οικονομικό αποτύπωμα υπήρξε ιδιαίτερα θετικό για τη Μαγνησία καθώς δαπανήθηκε  εισόδημα 300 και πλέον επισκεπτών που διέμειναν για 8 ημέρες στην περιοχή, καταναλώθηκαν 12 τόνοι καυσίμου από τις τοπικές επιχειρήσεις και η προβολή της πόλης ως προορισμού αθλητικού τουρισμού εκτοξεύθηκε, καθώς τηλεοπτικοί των χωρών των συμμετεχόντων μετέδιδαν συνεχόμενα ρεπορτάζ, ακολούθησαν δημοσιεύματα σε ναυταθλητικά περιοδικά ανά τον κόσμο, στα social media  αναρτήθηκαν και κοινοποιήθηκαν ώρες video με τα φυσικά χαρίσματα της Μαγνησίας από τους αθλητές και τους συνοδούς τους,  ενώ δεν είναι δυνατό να υπολογίσει κανείς το φωτογραφικό υλικό που αναρτήθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

κυκλοφορίας και αγκυροβολίας σκαφών λόγω του διεθνούς αγώνα Jet Ski

 

Απόφαση προσωρινών απαγορεύσεων κυκλοφορίας και αγκυροβολίας σκαφών, για λόγους ασφαλείας, εξέδωσε ο λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Μανώλης Κανάλης, λόγω του διεθνούς αγώνα Jet Ski :” 2017”, που θα γίνει στο Βόλο 13 με 17 Ιουνίου 2017.

Οι απαγορεύσεις αφορούν την κυκλοφορία, αγκυροβολία σκαφών και άλλων μέσων αναψυχής, αλιεία και κάθε δραστηριότητα σε απόσταση 0,5 ναυτικού μιλίου εκατέρωθεν των πορειών που θα ακολουθήσουν τα Jet Ski.

Την πρώτη μέρα (13 Ιουνίου) θα γίνει από 10.00 ως 17.00 προσωρινή στο δρομολόγιο Βόλος, Αγριά, βραχονησίδα Πύθου, , τη δεύτερη μέρα (14-6) από 09.00 ως 18.00 στη διαδφρομή Βόλος, Αλυκή Μηλίνας, Αμαλιάπολη, ακρωτήριο Αγ. Σώστης Γλύφας.

Στις 15 Ιουνίου (τρίτη μέρα του αγώνα) θα υπάρξουν απαγορεύσεις από 09.00 ως 11.00 στη διαδρομή Αμαλιάπολη – ακρωτήριο Καβούλια Τρικέρων και την επόμενη μέρα (16 Ιουνίου) από 15.00 ως 18.00 στην αντίστροφη διαδρομή ακρωτήριο Καβούλια Τρικέρων – Αμαλιάπολη.

Τέλος, την τελευταία μέρα του αγώνα στις 17 Ιουνίου 10.00 ως 17.00 οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν για τη διαδρομή , Ν. Αγχίαλος, Κόττες Τρικέρων, Κάτω Γατζέα, Αλυκές. Ακόμη, από 17.00 ως 20.00 απαγορευτικό θα μπει στη διαδρομή Αλυκές – Πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, μπροστά από το πάρκο και σε απόσταση 0,5 ν.μ. από την παραλιακή οδό.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση