Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Οριστικά πρώτη στον όμιλο η Ελλάδα
Οριστικά πρώτη στον όμιλο η Ελλάδα

Οριστικά πρώτη στον όμιλο η Ελλάδα

Πίζοντς το πιο ώριμο από τη μέρα που ξεκίνησε το 39ο Ευρω, η εθνική Ελλάδος νίκησε και τη Σλοβενία με 83-72 και σφράγισε -αήττητη- την πρώτη θέση του ' ομίλου, εξασφαλίζοντας σχετικό πλεονέκτημα στη διασταύρωση της φάσης των «16».

Εχοντας τον Σπανούλη σε μεγάλη μέρα και στηριζόμενη επι σε μόλις έξι παίκτες σε όλο το ματς, η ελληνική ομάδα είχε ένα αψεγάδιαστο α' ημίχρονο, στο οποίο επέβαλε το ρυθμό της και έχτισε μία πολύτιμη -όπως αποδείχθηκε- διαφορά 15 πόντων (46-31).

Με την έναρξη του β' μέρους, τα «φαντάσματα» του χθεσινού ματς με τη εωργία επέστρεψαν στο παρκέ. Οι Σλοβένοι του Γιούρι Ζντοβτς, αμύνθηκαν στα όρια του φάουλ, έφθειραν την ελληνική ρακέτα και ανέβασαν τα ποσοστά τους από την περιφέρεια, κατεβάζοντας τη διαφορά, μόλις στους 5 πόντους. Η Εθνική απάντησε άμεσα και έκλεισε τη γ' περίοδο με σκορ 62-53 (επί μέρους 16-22).

Οπως αναμενόταν, στη δ' περίοδο, η Σλοβενία τα έπαιξε όλα για όλα και με σερί 7-0, «ροκάνισε» τη διαφορά στους 2 πόντους (62-60) μόλις σε δύο λεπτά. Το τάιμ άουτ του Κατσικάρη, έκοψε τη φόρα των Σλοβένων και η «ουτοκαπνισμένη» Εθνική, αργά αλλά σταθερά, με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη και 21 ασίστ συνολικά, έφερε το ματς σε επίπεδα ασφαλείας, παρά κάποιες εξάρσεις των αάλων. Η ελληνική ομάδα πήρε τους 78 από τους συνολικά 83 πόντους της μόνο από 6 παίκτες (Σπανούλης, Πρίντεζης, Καλάθης, Κουφός, Ζήσης, Μπουρούσης) και αυτό πρέπει να προβληματίσει τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Αύριο Πέμπτη η Εθνική αντιμετωπίζει την Ολλανδία στο φινάλε της φάσης των ομίλων και το Σάββατο θα δώσει το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι με την 4η ομάδα του Δ' ομίλου, η οποία θα γίνει γνωστή αύριο.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 11 (8ρ., 2 ασ.), Ζήσης 10 (1 τρ., 3 ασ.), Σπανούλης 19 (3 τρ., 6 ασ.), Καλάθης 12 (3 ασ.), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου (2 ασ.), Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1 τρ., 1 ασ.), Παπανικολάου, 3 (1 ασ.).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση