Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ορειβατική αποστολή του ΕΟΣ Βόλου στα Ιμαλάϊα
Ορειβατική αποστολή του ΕΟΣ Βόλου στα Ιμαλάϊα

Ορειβατική αποστολή του ΕΟΣ Βόλου στα Ιμαλάϊα

Ορειβατική αποστολή στα Iμαλάϊα και συγκεκριμένα  στην κορυφή Mera Peak, θα πραγματοποιήσουν μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του Τμήματος Τουρισμού – Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον ορειβάτη  Νίκο Μαγγίτση, τον αντιδήμαρχο Αν. Μπατζιάκα και τον πρόεδρο του ΕΟΣ Βόλου Παν. Παναγιώτου, έγινε αναφορά στα οργανωτικά, αλλά και στην σημασία της αποστολής.
Ο Νίκος Μαγγίτσης, ανέφερε ότι στην αποστολή θα συμμετέχουν οι: Α. Αναστασοπούλου, Μ. Σαρίδου, Κ. Παναγιώτου και Ν. Μαγγίτσης, που θα αναχωρήσουν στις 24 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα, ενώ συνολικά η αποστολή μαζί με συνοδούς, μάγειρες κ.ά. θα αποτελείται από 10 περίπου άτομα.
Η ελληνική αποστολή αναμένεται να επιστρέψει 11 – 12 Οκτωβρίου.
Το εγχείρημα χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους κι από τον ΕΟΣ Βόλου κι η αποστολή είναι ανοιχτή σε χορηγίες και σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει.
Ο  Νικ. Μαγγίτσης είπε: “Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο Βόλο και στο Πήλιο και θέλουμε οι προορισμοί αυτοί να γίνουν γνωστοί παντού”.
Στόχος των μελών της αποστολής, είναι η κορυφή Mera Peak σε υψόμετρο 6.457 μέτρων, ενώ το συγκεκριμένο εγχείρημα, αποτελεί προετοιμασία για την κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, αποστολή που θα πραγματοποιηθεί το 2019.
Ο αντιδήμαρχος Αν. Μπατζιάκας, συνεχάρη τον κ. Μαγγίτση κι όλη την ομάδα, για το γεγονός ότι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές του Βόλου και του Πηλίου, με αυτό το ταξίδι, προσθέτοντας ότι το λογότυπο VolosPelion αποτελεί πολύ μεγάλη διαφήμιση.
Ευχήθηκε η προσπάθεια να ευοδωθεί και να επιτευχθεί ο στόχος, ενώ συμπλήρωσε ότι, ήδη το τμήμα τουριστικής προβολής του Δήμου, ετοιμάζει και σχεδιάζει μακέτες για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, υλικό το οποίο θα αξιοποιηθεί και για την διευκόλυνση των ορειβατών.
Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Π. Παναγιώτου, τόνισε ότι ο Σύλλογος “καλλιεργεί” και προωθεί την χιονοδρομία κι ορειβασία, υπενθυμίζοντας την υπόσχεση που έχει δοθεί από τον Δήμο Βόλου για επέκταση της πίστας αναρρίχησης.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση