Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ομόφωνη απόφαση της Γ. Σ. για την σύμβαση ΓΑΙΑΟΣΕ – Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ»
Ομόφωνη απόφαση της Γ. Σ. για την σύμβαση ΓΑΙΑΟΣΕ – Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ»

Ομόφωνη απόφαση της Γ. Σ. για την σύμβαση ΓΑΙΑΟΣΕ – Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ»

Το «πράσινο φως άναψε» ομόφωνα, η Γενική Συνέλευση του «Η ΙΚΗ» για την σύμβαση μεταξύ – Νίκης Βόλου που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο για την αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ στη Ν.Ιωνία.

Η Γενική Συνέλευση συνεδρίασε την Τετάρτη 2 Μαΐου στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατάθεσης της πρότασης της Νίκης Βόλου για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ σε πρώτη φάση.

Στην συνεδρίαση, έγινε παρουσίαση της μελέτης που θα κατατεθεί, καθώς και των οικονομοτεχνικών δεδομένων που δύναται ο Σύλλογος να αξιοποιήσει προς όφελός του.

Κατά την έναρξη εκλέχτηκε πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ο Δημήτρης Καραγιάννης.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης, ανέφερε ότι όσον αφορά στις εργασίες που προβλέπονται να γίνουν στο «Π. Μαγουλάς», ο Σύλλογος προχώρησε άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Μετά την προφορική έγκριση του περιφερειάρχη  Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, έγιναν οι αυτοψίες, συντάχθηκε ο προϋπολογισμός, έχει υπογραφεί η μελέτη κι όταν εγκριθεί το έργο από το Περιφερειακό Συμβούλιο και υπογραφεί η σύμβαση, θα γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Ο αρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου Βασίλης Βενέτης, διευκρίνισε ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Θεσσαλίας.

Παρουσίαση μελέτης

Όσον αφορά στο έργο αξιοποίησης του αμαξοστασίου του ΟΣΕ και τη σύμβαση που υπεγράφη με τα , ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για τον Σύλλογο. Προχώρησε σε ιστορική αναδρομή και στις διαβουλεύσεις που έγιναν μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

Η σύμβαση που έχει υπογραφεί, αφορά στην αξιοποίηση του αμαξοστασίου του ΟΣΕ για 20χρόνια, με την υλοποίηση υποδομών όπως: Ιστορίας Νίκης Βόλου, βοηθητικό γήπεδο Νίκης Βόλου, σύγχρονα γήπεδα 5X5, κλειστό , αποδυτήρια, καφέ – εστιατόριο, γραφειακοί χώροι.

Μάλιστα, ο Σύλλογος έχει το πλεονέκτημα να επαναπροσδιορίσει τους όρους όταν παρέλθει ο χρόνος της σύμβασης και να υπογραφεί νέα συμφωνία.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τον Βασίλη Βενέτη και την Αναστασία Ακρίβου που επιμελήθηκε κάποια στοιχεία, για τα υπάρχοντα κτίρια του ΟΣΕ και την αξιοποίηση των χώρων. Σύμφωνα με αυτά, προβλέπονται έργα συνολικού ύψους 400.000ευρώ και δίνεται η δυνατότητα να κατατεθεί η πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο 50% του προϋπολογισμού του έργου.

Χρηματοοικονομικά δεδομένα

Με τη σειρά του ο Αργύρης Χαδούλης, αναφέρθηκε στα χρηματοοικονομικά δεδομένα και στοιχεία, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε χρηματοδοτική πρόταση θα ελέγχεται από την Διοίκηση του Ερασιτέχνη κι αυτό θα εξασφαλιστεί από τη σύμβαση μεταξύ Ερασιτέχνη και φορέα διαχείρισης που θα συσταθεί, καθώς ο Ερασιτέχνης θα καθορίζει τους όρους.

Όσον αφορά στην εξεύρεση κεφαλαίων, τόνισε ότι ο Σύλλογος μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του με ονομαστικές , ενώ για το αν θα εγκριθεί η πρόταση που θα κατατεθεί άμεσα για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, θα γίνει γνωστό μετά το καλοκαίρι Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Προτάθηκε ο φορέας διαχείρισης να έχει μορφή νομικού προσώπου Ανώνυμης Εταιρείας  που θα ελέγχεται πλήρως από τον Ερασιτέχνη.

Ο πρόεδρος Στ. Φάτσης, τόνισε ότι στόχος της Διοίκησης είναι να ξεκινήσει από τον «κορμό», τα μέλη του Συλλόγου και πρότεινε να δοθεί εντολή στο νομικό επιτελείο του Συλλόγου να εξετάσει τις ασφαλιστικές δικλείδες του Ερασιτέχνη με όποιον φορέα διαχείρισης, ανακοινώνοντας ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση θα γίνει άμεσα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση