Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη
Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη

Οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες Μαρία Σάκκαρη – Στέφανος  επισαν με 6-3, 6-4 των Καναδών Νταμπρόφσκι/Αλιασιμ και προκρίθηκαν στους «8» στο μικτό διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί θα βρουν απέναντι τους Αυστραλούς Μπάρτι / Πιρς.

Ένας… διαφορετικός Στέφανος , από αυτόν που έπαιξε το πρωί στο μονό, μπήκε στο κορτ για να αγωνιστεί στο μεικτό διπλό του τένις. Ήρεμος, χωρίς να έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό και τον αποκλεισμό από το μονό, με καθαρό μυαλό έδινε λύσεις στα κρίσιμα σημεία αγωνιζόμενος με πάθος για τη νίκη. Μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη λειτούργησαν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή παρόλο που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία ως ζευγάρι σε αγώνες στο διπλό.

Απέναντί τους βρήκαν δύο πολύ καλούς αθλητές αλλά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους. Προστάτευσαν από την αρχή του σετ το σερβίς τους και έκαναν το μπρέικ την κατάλληλη στιγμή. Αν ήταν και το 2ο σετ. Παρά την προσπάθεια των Καναδών να μειώσουν, οι Τσιτσιπάς – Σάκκαρη είχαν… έτοιμες απαντήσεις. Το δίδυμο πήρε το «εισιτήριο» για τους «οκτώ» σε μία ώρα και έντεκα λεπτά και η Ελλάδα απέκτησε τους πρώτους ολυμπιονίκες από το διπλό μεικτό του τένις (σ.σ. οι πρώτοι οκτώ αθλητές στη χώρα μας φέρουν τον τίτλο του ολυμπιονίκη).

Καλό ξεκίνημα για Μάντη – Καγιαλή

Με… αναγνωριστικό τρόπο ξεκίνησαν τις πρώτες κούρσες τα πληρώματά μας στα 470. Οι Μάντης – Καγιαλής βρίσκονται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης και οι Αριάδνη Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά στη 13η.

Καθοριστική θα είναι η αυριανή ημέρα για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη προκειμένου να πάρει την πρόκριση στη δεκάδα για την κούρσα των μεταλλίων του Σαββάτου.

«Δεν τρέξαμε επιθετικά. Ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμη. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και σε επαφή με τον στόχο μας», δήλωσε ο των ολυμπιονικών Μιχάλης Μηλαίος στο kathimerini.gr.

Στις δύο κούρσες που διεξήχθησαν στον θαλάσσιο στίβο της Ενοσίμα, οι Μάντης – Καγιαλής έφεραν μία 5η και μία 6η θέση. Έχουν έντεκα βαθμούς ς, όσους και οι υπόλοιποι ιστιοπλόοι που βρίσκονται από την 3η μέχρι την 7η θέση. Οι Σπανάκη – Τσουλφά τερμάτισαν 15ες και 9ες και είναι 13ες στη γενική.

Σταθερός ήταν ο ιάννης Μιτάκης στα Φινν. Με μία 13η και μία 6η εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, ύστερα από τέσσερις κούρσες. Είναι 10ος με μικρή διαφορά για τους υπολοίπους. Απομένουν έξι ιστιοδρομίες.

Στα RSX (9 κούρσες), ο Βύρων έφερε μία 18η, μία 19η και μία 6η θέση και βρίσκεται στη 13η τις γενικής κατάταξης με 91 β.π. Απομένουν τρεις κούρσες και ο πρωταθλητής για να μπει στην πρώτη δεκάδα θα χρειαστεί αύριο να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Έχει 91 β.π. ενώ 10ος είναι ο Τζενγκ από το Χονγκ Κονγκ με 76 β.π.

Πολύ καλή είναι η προσπάθεια της Κατερίνας Δίβαρη. Η νεαρή αθλήτρια, στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ύστερα από εννέα ιστιοδρομίες, είναι στη 19η θέση

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση