Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8)
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8)

Σε , στίβο και επικεντρώνεται την το ενδιαφέρον. Θα αγωνιστούν οκτώ αθλητές και αθλήτριες με δύο από αυτούς να παίρνουν μέρος σε τελικούς. Πρόκειται για τους Κριστιάν Γκολομέεβ () και Βασιλεία Καραχάλιου ().

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ θα πάρει μέρος (04.30) στα 50μ. ελευθ. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή Έλληνα κολυμβητή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων ύστερα από το 2004. Στον ημιτελικό του αγωνίσματος η «τορπίλη» της ελληνικής κολύμβησης με επίδοση 21.60, κατέλαβε την 3η θέση (μαζί με τον Μπρούνο Φράτους). Με τον καλύτερο χρόνο (21.42) προκρίθηκε στον τελικό ο Κέιλεμπ τρέσελ από τις , ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γάλλος Φλοράν Μανοντού (21.53).

Το αγωνιστικό από ελληνικής πλευράς θα ανοίξει η Σταματία Αλεξάνδρα Σκαρβέλη (03.10). Η 26χρονη θα πάρει μέρος στους προκριματικούς στη σφυροβολία. Έχει ατομικό ρεκόρ 71,33μ. και θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό.

Στην ιστιοπλοΐα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα 470 ανδρών – γυναικών, στα Λέζερ Ράντιαλ και στα Φινν. Στα Ράντιαλ θα διεξαχθεί (09.33) η «MedalRace». Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 9η. Μαθηματικά μπορεί να ανεβεί μέχρι την 7η θέση. Στα 470, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής και οι Αριάδνη Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά πρέπει να φέρουν καλές θέσεις προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Μιτάκη. Στα Φινν θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες πριν από την κούρσα των μεταλλίων και ο Γιάννης Μιτάκης, που είναι 11ος, πρέπει να προσπαθήσει να μπει στην πρώτη δεκάδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση