Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ολυμπιακό Άθλημα το ΚΑΡΑΤΕ
Ολυμπιακό Άθλημα το ΚΑΡΑΤΕ

Ολυμπιακό Άθλημα το ΚΑΡΑΤΕ

Τη νέ γωνιστική χρονιά ξεκινάει η  ΑΚΑΔΗΜΙΑ SHINKYOKUSHINKAI KΑΡΑΤΕ Βόλου (Υπέρτατη-Αλήθεια-Συνεργασία),με ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός.

 

Το όνειρο χιλιάδων αθλητών έγινε πραγματικότητα.Το ΚΑΡΑΤΕ έγινε Ολυμπιακό Άθλημα. Ο των Πρωταθλητών και των Προπονητών,η ΑΚΑΔΗΜΙΑ  υποδέχτηκε την απόφαση της με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά μιας και τα περισσότερα μέλη της ασχολήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και με το Sport Καράτε και διακρίθηκαν σε αυτό.

 

Έτσι, προκλήθηκε  χαρά γι' αυτό το γεγονός μιας και ανάμεσα στους τόσους πολλούς αθλητές που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν στο sport karate, είναι η χρυσή πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια  Κοσμίδου Βίκυ και με παγκόσμια 6η θέση με την οποία κατετάγη στο Λιμενικό Σώμα το 2002.

 

Η Βίκυ, έχοντας μεγάλη αγωνιστική εμπειρία, την οποία απέκτησε από τα 18 χρόνια της ως μέλος της εθνικής ομάδας ΚΑΡΑΤΕ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε(ΕΛΟΚ) και με τις αμέτρητες συμμετοχές της σε διεθνείς αγώνες κατακτώντας πάνω από 100 μετάλλια τόσο σε εθνικές όσο και διεθνείς διοργανώσεις, αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο για όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το Sport Καράτε.

 

Tην συγκαταλέγουν στις καλύτερες αθλήτριες του αθλήματος στον Νομό, αλλά και στην , αλλά και την μοναδική που έχει υψώσει την ελληνική σημαία και έχει ακουστεί ο εθνικός ύμνος στην περιοχή μας.Αποτελεί εγγύηση για τους μελλοντικούς Καρατέκα που θέλουν να ασχοληθούν με το Ολυμπιακό Καράτε.

 

Έχει τιμηθεί κατά καιρούς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και από εθνικό και τοπικό τύπο.Είναι η τελευταία αθλήτρια που έφερε χάλκινο μετάλλιο σε Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Γυναικών το 2013  και έκτοτε δεν μπόρεσε να φέρει μέχρι σήμερα.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ήταν ο πρώτος σύλλογος στην κεντρική Ελλάδα που ιδρύθηκε το 1985 και με αύξοντα αριθμό 11 της ΕΛΟΚ καθώς αποτέλεσε την ιδρυτική δύναμη της ΕΛΟΚ, ενώ ο προπονητής της υπέγραψε το πρώτο πρακτικό Ίδρυσης της και εξελέγη για 6η συνεχή τετραετία, Μέλος του ΔΣ και την τελευταία 10ετια Α και Β Αντιπρόεδρος.

Αρκετοί εκπαιδευτές και προπονητές της Mαγνησίας έχουν εγγραφεί στο σύλλογό και προπονήθηκαν με τον προπονητή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Γιώργο Κοσμίδη ,ενώ το δελτίο τους παραμένει ακόμη στον ιστορικό σύλλογο.Οι αθλητές της έχουν αποκτήσει προνόμια των ολυμπιακών αθλημάτων πριν γίνει το ΚΑΡΑΤΕ και επίσημα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ με διορισμούς τόσο στο δημόσιο,τα σώματα ασφαλείας όσο και εισαγωγή τους τριτοβάθμια εκπαίδευση ανευ εξετάσεων αλλά και με μοριοδότηση.

 

Όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργούσε το Sport Kαράτε με προγράμματα από την εθνική ομάδα για αυτό και οι επιτυχίες των αθλητών μας ήταν οι περισσότερες από όλους τους συλλόγους της και της Kεντρικής Ελλάδος. Αμέτρητες οι επιτυχίες των αθλητών αλλά και οι συμμετοχή τους σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνεχής.

 

Με μεγάλη εμπειρία και γνώση στο άθλημα θα διδάσκουν και θα προετοιμάζουν τους αθλητές του Συλλόγου μαζί με ένα εκλεκτό επιτελείο προπονητών: τους Κρίσιλα Ιωάννη ,πρωταθλητή με πολλές πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις, απόφοιτο των ΤΕΦΑΑ,με ειδικότητα ΚΑΡΑΤΕ και δίπλωμα προπονητού Β' κατηγορίας (μοναδικός στην ) και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ και την Φιλιπόνη Μαρία, Πρωταθλήτρια με πανελλήνιες και βαλκανικές διακρίσεις,προπονήτρια Γ' κατηγορίας, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Παράλληλα, σε ξεχωριστά τμήματα Εφήβων-Nέων, Ανδρών-Γυναικών SHINKYOKUSHINKAI KNOCK DOWN / FULL CONTACT, θα διδάσκει προσωπικά και ο , Shihan Γιώργος Κοσμίδης, με τους βοηθούς του Sempai,(Χονδρό Χάρη , Δεληγιάννη Νίκο , Άρη Σπυρόπουλο, Καρακώστα Ιωάννη, Χριστόπουλο Γιαννη,Παιτήρη Παναγιώτη, Πέππα Βαγγέλη,Γεραμπίνη Βαγγέλη, Ζήση Γιώγο, Ποζαπαλίδη Ηρακλή, Αντωνίου Δημητριο), καθώς και Αυτοάμυνα Εκτάκτου Ανάγκης σε Προχωρημένους, με βάση το Παραδοσιακό SHINKYOKUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ.

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά απογευματινές ώρες, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα γίνεται Ειδική Αγωνιστική Προετοιμασία Επίλεκτων Αθλητών και Αθλητριών.

Για την νέα εκπαιδευτική περίοδο, πολλές είναι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και διοργανώσεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ SHINKYOKUSHINKAI ΒΟΛΟΥ ,με πρώτη το πανελλήνιο Εφήβων-Νέων ,Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα,που διοργανώνει η ΕΛΟΚ.

 

Ο ,για τις επόμενες χρονιές θα εντατικοποιήσει τις προπονήσεις των αθλητών -πρωταθλητών που θα ήθελαν να κάνουν αποκλειστικά πρωταθλητισμό,διοργανώνοντας πολλά Σεμινάρια ,με μεγάλους κορυφαίους διεθνείς προπονητές του SPORT KARATE.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι των αθλητών από 1η Σεπτεμβρίου και κάθε απόγευμα 18.30 μ.μ. με 22.00, να ενημερωθούν για τα προγράμματα μαθημάτων στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γαζή 115 ,όπισθεν δικαστηρίων και στα τηλέφωνα επικοινωνίας 24210-22771 και 6978485640.Καλή αγωνιστική χρονιά!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση