Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι» στο Βόλο
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι» στο Βόλο

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι» στο Βόλο

Για 13η συνεχή χρονιά από την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου πραγματοποιήθηκε με  το πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι».

Το « Αθλητικό Καλοκαίρι» είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν τα της πόλης, έχοντας την δυνατότητα να συνδυάσουν αθλητισμό, παιχνίδι, ψυχαγωγία και δημιουργικότητα.

Για ένα μήνα, από το πρωί έως το μεσημέρι, οι μικροί πρωταγωνιστές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε αθλήματα και δράσεις που τυχόν δεν γνώριζαν ότι καλλιεργούνταν στο Βόλο από τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Τα αθλήματα και οι δράσεις που παρουσιάστηκαν στα με την συμμετοχή των συλλογών, των φορέων και των καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ήταν τένις, τζούντο, στίβος, παραδοσιακοί χοροί, πάλη, ιστιοπλοΐα, σκάκι, τάε κβοντό, κολύμβηση, ρυθμός & μουσική, καράτε, ποδηλασία, water polo, κυκλική προπόνηση, σκοποβολή, τοξοβολία, χειροσφαίριση, κανόε, καγιάκ, κωπηλασία, ιππασία.

Στο φετινό αθλητικό καλοκαίρι συμμετείχε και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων – ς , όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Προσκοπισμό.

Επίσης το «Αθλητικό Καλοκαίρι» φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. ς απέναντι από την Παναγία Γορίτσης όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσου το Flying Fox (εναέρια κεκλιμένη κατάβαση).

Όπως κάθε χρόνο τα παιδιά επισκέφθηκαν τις βιβλιοθήκες της πόλης (την κεντρική η οποία βρίσκεται στο κτήριο Σπίρερ & στην Νέα Ιωνία η οποία βρίσκεται Καραμπατζάκη-Αναπαύσεως) όπου παρακολούθησαν ένα σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων σχετικά με το βιβλίο από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, γνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά των αθλητικών σωματείων και τον φορέων της πόλης  και με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για ακόμη μια χρόνια για το άριστο επίπεδο συνεργασίας με τα στελέχη της Διεύθυνσης.

Αναλυτικά τα σωματεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Όμιλος Φίλων Τζούντο, Γ.Σ. (στίβος), (ιστιοπλοΐα, κολύμβηση ,κανόε, καγιάκ, κωπηλασία) , Βόλου (κολύμβηση & πάλη), Νικόμαχος Βόλου (Taekwondo), Α.Σ.Πήγασος Βόλου (Karate), Γυμναστική Ένωση Βόλου (ρυθμός & μουσική), Ο.Υ.Κ. Βόλου( water polo), Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου(σκοποβολή & τοξοβολία), Κένταυρος Αγριάς (χειροσφαίριση), Α.Σ.Β. Υδάτινος Κόσμος(κολύμβηση), Αθλητική Ακαδημία Άτλας Βόλου (στίβος) , Αθλητικός Όμιλος Μαγνησίας (στίβος), Παλαιστικός Αθλητικός Όμιλος Βόλου, Α.Σ. Αιχμή Μαγνησίας (ξιφασκία & taekwondo), Ιππικός Όμιλος ΙπΟΤΗΣ, ΟΕΑ.ΝΑΒ (κολύμβηση), Ο.Φ.Α.Μαγνησίας (κολύμβηση), Κ.Δ.Α.Π. Αριστοτέλειο (σκάκι), Αθλητικός Όμιλος Τάε κβο ντο Νέας Ιωνίας Βόλου, Bowling (Village Center), Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων – Μαγνησίας.

Τελειώνοντας η Διεύθυνση Αθλητισμού, θέλει να ευχαριστήσει την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε για την διάθεση των εγκαταστάσεων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου ήταν η έδρα του προγράμματος.

"Αλιεύοντας" την είδηση