Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Οκταετής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για Μπλάτερ και Πλατινί
Οκταετής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για Μπλάτερ και Πλατινί

Οκταετής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για Μπλάτερ και Πλατινί

Οκτετή ποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα επέβαλε τη Δευτέρα στον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ και τον ομόλογό του της UEFA, Μισέλ η Επιτροπή Δεοντολογίας της διεθνούς ομοσπονδίας, κρίνοντας τούς κορυφαίους παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ενόχους ς.

Αν και οι ποινές είναι εφέσιμες, καθίσταται πλέον σαφές ότι ο κ. όχι μόνο εκπίπτει του αξιώματός του από την προεδρία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, αλλά και ότι μένει εκτός της μάχης για την προεδρία της FIFA στις 26 Φεβρουαρίου 2016.

Η αφορά στην πληρωμή των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων από τον κ. Μπλάτερ στον κ. Πλατινί το 2011, λίγο πριν αποσυρθεί ο πρόεδρος της UEFA από την κούρσα για την προεδρία στη FIFA του Ιουνίου του 2011. Επιβλήθηκαν επίσης 50.000 ελβετικών φράγκων (46.400 ευρώ)στον κ. Μπλάτερ και 80.000 φράγκων (74.250 ευρώ) στον κ. Πλατινί.

Πλέον αναμένονται οι εφέσεις των δύο παραγόντων τόσο στην Επιτροπή Εφέσεων της FIFA (που έχει ταχείς διαδικασίες) όσο και στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (ΚΑΣ), με τον κ. Πλατινί να κάνει εκ των προτέρων λόγο για προκατάληψη και πολιτική σε βάρος του από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ετσι με μια ιστορικού διαμετρήματος απόφαση η Επιτροπή Δεοντολογίας φέρνει σε ντροπιαστικό τέλος τη 17ετή του κ. Μπλάτερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ενώ αναμένονται και νέες σχετικά με το ποιόν του στη Ζυρίχη, καθώς τα πεπραγμένα της διεθνούς ομοσπονδίας βρίσκονται υπό το μικροσκόπιο των αμερικανικών και ελβετικών αρχών, αλλά και των αγγλικών ποδοσφαιρικών αρχών.

Ο κ. Μπλάτερ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να φτάσει την υπόθεσή του έως και το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας για να δικαιωθεί, μια διαδικασία χρονοβόρο για τον παράγοντα που τον Μάρτιο συμπληρώνει τα 80 χρόνια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση