Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Οι Ολυμπιακοί επιστρέφουν
Οι Ολυμπιακοί επιστρέφουν

Οι Ολυμπιακοί επιστρέφουν

Με το ρολόι που βρίσκεται στο του να δείχνει 479 ημέρες, άρχισε η νέα αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του . Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί στις 23 Ιουλίου και η τελετή λήξης στις 8 Αυγούστου, με το Ολυμπιακό Κίνημα να προγραμματίζει τη διεξ μιας διοργάνωσης με πολλά μηνύματα, που θα έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Οι Παραολυμπιακοί θα πραγματοποιηθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα τούνελ. Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να αποτελέσει το φως της εξόδου από αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ενώ ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Αντριου Πάρσον συμπλήρωσε: «Θα είναι μια παγκόσμια γιορτή της ανθρωπότητας που θα συμβολίζει τη δύναμη του ανθρώπου».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του θα εξακολουθήσουν να ονομάζονται «Τόκιο 2020» διότι η αλλαγή στου λογότυπους θα κόστιζε πολλά χρήματα και, ήδη, η αναβολή θα επιβαρύνει κατά πολύ τον Ιάπωνα φορολογούμενο. Η διοργάνωση θα αποτελέσει μια αθλητική γιορτή για τη ζωή. Ενα μεγάλο αθλητικό πάρτι στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες και φίλαθλοι. Η πολυαναμενόμενη νίκη της επιστήμης και του ανθρώπου απέναντι στον φονικό ιό θα είναι παντού διάχυτη, ενώ πολλές χώρες θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους συμβολικές εκδηλώσεις.

Η γρήγορη ανακοίνωση των νέων ημερομηνιών ήδη αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Για να γίνει αυτό, μεγάλο ρόλο έπαιξε η των δύο κορυφαίων διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, του στίβου και του υγρού στίβου, οι οποίες αποφάσισαν να αλλάξουν ημερομηνίες στις δικές τους παγκόσμιες διοργανώσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε παρόμοιες ημερομηνίες με αυτές που είχαν προγραμματιστεί για το 2020.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου μεταφέρθηκε από το 2021 στο 2022. «Στηρίζουμε τις νέες ημερομηνίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 που ανακοινώθηκαν σήμερα από τους Ιάπωνες διοργανωτές και τη . Αυτό δίνει στους μας τον χρόνο που χρειάζονται ώστε να επιστρέψουν στην προπόνηση και στους . Ολοι χρειάζεται να είμαστε ευέλικτοι και να συμβιβαζόμαστε, και με βάση αυτό εργαζόμαστε μαζί με τους διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοικτού στίβου στο Ορεγκον για τις νέες ημερομηνίες μέσα στο 2022», αναφέρει η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας του στίβου.

Σε ό,τι αφορά τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι διοργανωτές εξασφάλισαν ότι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και την επόμενη χρονιά. Για τους Αγώνες του 2021 θα ισχύσουν τα ίδια εισιτήρια. Οι πωλήσεις είχαν ξεπεράσει κάθε στόχο και οι κάτοχοί τους θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν με αυτά τα «μαγικά χαρτάκια» τη διοργάνωση του 2021. Για όσους δεν επιθυμούν, θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

Το «Τόκιο 2020» θα έχει τους ίδιους διεθνείς χορηγούς. Οι διοργανωτές έχουν αρχίσει συζητήσεις με τις ιαπωνικές εταιρείες, οι οποίες είχαν συμβόλαιο μόνο για ένα χρόνο. Επίσης, πραγματοποιούνται συνομιλίες και με τους εθελοντές, η πλειονότητα των οποίων αναμένεται να είναι παρούσα και στην επαναπρογραμματισμένη αθλητική γιορτή.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση