Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » «Όχι» των πέντε ΠΑΕ στη μείωση της ΕΡΤ

«Όχι» των πέντε ΠΑΕ στη μείωση της ΕΡΤ

Κατηγορηματικά αρνητική ήταν η απάντηση των πέντε ΠΑΕ που δεσμεύονται τηλεοπτικά με την ΕΡΤ, αναφορικά με την πρόθεση να μειωθούν τα ποσά των συμβολαίων τους με την κρατική τηλε έως και 45%.

Ο λόγος για τον Aρη, τον Ατρόμητο, τη Λαμία, την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, που μέσω ς τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία , καθώς οι περσινές συμφωνίες έχουν υπογραφεί και αφορούν κλειστά διετή συμβόλαια.

Στη Super League 1 υπάρχει έντονος εκνευρισμός όχι μόνο για το τάιμινγκ για το οποίο έτσι κι αλλιώς η ενόχληση εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή τις προηγούμενες μέρες, αφού Αρης και Ατρόμητος έδιναν σημαντικές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Όπως λένε στον συνεταιρισμό της πρώτης τη τάξει κατηγορίας της χώρας, η στάση της ΕΡΤ θέτει σε κίνδυνο και την επί ίσοις όροις διεξ του Πρωταθλήματος της Super League 1, δεδομένου ότι η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων συνδέεται άρρηκτα και σε κάθε περίπτωση τεχνικά με τη λειτουργία του VAR στους του πρωταθλήματος της ανώτατης κατηγορίας.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως ειδικότερα στις περιπτώσεις των Αρη και Ατρόμητου, οι δύο ομάδες έλαβαν άδεια συμμετοχής βάσει του οικονομικού προϋπολογισμού στον οποίο υπάρχουν και τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ, όπως επίσης ότι έχουν υλοποιήσει τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό, έχοντας υπολογίσει αυτά τα έσοδα.

«Ψαλίδι» 45% της ΕΡΤ στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά την της ς να μειώσει δραστικά τα ποσά που δίνονταν από την ΕΡΤ στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1 και επρόκειτο να δοθούν από την προηγούμενη στη Σούπερ Λιγκ 2 για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος.

Οπως έγινε χθες γνωστό, για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1 που συμβάλλονται για το επόμενο πρωτάθλημα με την ΕΡΤ, και είναι ο Αρης, ο Ατρόμητος, η Λαμία, η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός, η μείωση θα είναι της τάξης του 45%. Τα συμβόλαια αυτών ομάδων κυμαίνονται από 1,5 έως 2,5 εκατ. ευρώ. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συμφώνησε με τη Nova σε ποσό κατά 1 εκατ. ευρώ περισσότερο από τα 4,5 εκατ. ευρώ που πήρε πέρυσι από την ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσουν οι προαναφερθείσες ΠΑΕ που επηρεάζονται από αυτήν την , αλλά και ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ, που προεκλογικά επρόκειτο να συμφωνήσουν με την ΕΡΤ και μετεκλογικά βρίσκονται μετέωρες, αφού η πολιτική της νέας κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται να είναι διαφορετική. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να υπάρξει ενδιαφέρον από τη Nova.

Και 60% στη Σούπερ Λιγκ 2

Oσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, τη Σούπερ Λιγκ 2, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του τέως υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, το «ψαλίδι» θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ο κ. Βασιλειάδης είχε υποσχεθεί «εγγυημένα έσοδα» από την ΕΡΤ που θα έφθαναν περίπου τις 800.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ, ωστόσο με τα νέα δεδομένα το «κούρεμα» της δημόσιας τηλες θα αγγίξει το 60%!

Οι ομάδες της κατηγορίας έχουν διαμηνύσει ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αρχίσει αν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα κατά γράμμα, όμως οι εξελίξεις είναι εις βάρος τους, διότι, ενώ η «αναδιάρθρωση» έγινε και νομοθετήθηκε, η σύμβαση για την αγορά των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων δεν υπεγράφη από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τώρα να δημιουργείται πρόβλημα που δείχνει ανυπέρβλητο. Οι ομάδες θα καθορίσουν τη στάση τους στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση