Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Όχι στην απαγόρευση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με ΝΠΙΔ
Όχι στην απαγόρευση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με ΝΠΙΔ

Όχι στην απαγόρευση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με ΝΠΙΔ

Την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων , επισκέφθηκαν στο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο πρόεδρος και ο γ.γ. του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής κ.κ. Σαρρής και Μαλακασιώτης, με κύριο θέμα συζήτησης το Νόμο 4604/2019 που αφορά στην απαγόρευση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με και κατ’ επέκταση στη μη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που αποτελούν πνοή ζωής για τα εν λόγω σωματεία και τις τοπικές κοινωνίες.

Όπως τους ενημέρωσε η κ. Κολυνδρίνη, η ίδια απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη τον περασμένο Φεβρουάριο, τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκε στο Υπουργείο στην και είχαν δια ζώσης συζήτηση για το εν λόγω θέμα, με την κ. Κολυνδρίνη να ζητά την άρση του Νόμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τους εκπροσώπους του Αθλητικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής η κ. Κολυνδρίνη απέστειλε εκ νέου επιστολή προς τον κ. Αυγενάκη.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται: «Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο από 25-2-2020 έγγραφό μας, για να σας μεταφέρω τις συνεχείς και τις έντονες διαμαρτυρίες ερασιτεχνικών σωματείων του Νομού μας και μετά τη συνάντηση που είχα μαζί σας, για το θέμα της χρηματοδότησης έργων από τις Περιφέρειες προς τα . Με το Νόμο που ίσχυε τον 4258/2014 αρ.25 και στη σελίδα 1594 οι Περιφέρειες είχαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν σε εγκαταστάσεις ερασιτεχνών σωματείων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρονταν «Οι περιφέρειες μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω φορείς μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του άρθρου του . 3852/2010».

Με το νέο Νόμο 4604/2019 σταματούν οι προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και χαρακτηριστικά αναφέρεται «Με το άρθρο 96 τροποποιείται το άρθρο του .3852/2010 αναφορικά με τις προγραμματικές συμβάσεις, καταργώντας από τους άμεσα συμβαλλόμενους φορείς τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου».

Με αυτό τον τρόπο οι Περιφέρειες που ο ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής αναλαμβάνοντας οι ίδιες πολλές φορές τη έργων, είτε αθλητικών, είτε έργων υποδομών γενικότερα, μετατρέπονται σε θεατές, μη μπορώντας να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις και να «τρέξουν» στην περιοχή τους.

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο χάνεται ο πραγματικός ρόλος των Περιφερειών στις τοπικές κοινωνίες και ζητούμε την άρση του Νόμου 4604/2019».

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση