Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » O Βόλος φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων 2019
O Βόλος φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων 2019

O Βόλος φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων 2019

Ο Βόλος καλωσορίζει τις αθλήτριες με εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην Παραλία της πόλης στις 8.15 το βράδυ του Σαββάτου 31/8/2019

Μία από τις μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο διοργανώσεις του υγρού στίβου πραγματοποιείται στην πόλη του Βόλου, από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019. Ο Βόλος φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Water Polo Νεανίδων, με τη συμμετοχή των 16 σημαντικότερων εθνικών ομάδων της Ευρώπης.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, η πόλη θα υποδεχθεί τις αθλήτριες, τους προπονητές, συνοδούς των ομάδων, τους τεχνικούς της LEN και τα στελέχη της ΚΟΕ, σε μία εντυπωσιακή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου στις 8.15 το βράδυ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος , ο οποίος από το 1984 έως και το 2000, συμμετείχε και ο ίδιος ως μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης σε πέντε Ολυμπιακά Πρωταθλήματα και σε δεκάδες διεθνείς διοργανώσεις.

Η εκδήλωση ξεκινήσει με την παρέλαση των εθνικών ομάδων η οποία θα κινηθεί από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος και θα κατευθυνθεί στο χώρο του Ηρώου της παραλίας όπου θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των επισήμων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα λήξει με εντυπωσιακά βεγγαλικά, μόλις ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος κηρύξουν την έναρξη των αγώνων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων, την προβολή video με παρουσίαση των φυσικών καλλονών, της ιστορίας, της γς και του πολιτισμού του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να «συστηθεί» η Μαγνησία στους φιλοξενούμε αθλητές και συντελεστές των αγώνων. Θα ακολουθήσει μία μικρή «ξενάγηση» στο μύθο της Αργούς, με την παρουσία του ιστορικού καραβιού στο χώρο του λιμανιού όπου θα διεξάγεται η εκδήλωση και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς από το Κρητικό Τμήμα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, το οποίο παράλληλα θα συνοδεύσει ζωντανή ορχήστρα με τη συμμετοχή των Θέμη Βαγενά (τσέλο), Κωνσταντίνου Χίνη (ηλεκτρικό τσέλο), Θεοφανώ Μπατσκίνη (βιολί) και Δημήτρη Δεμίρη (ηλεκτρική κιθάρα), η οποία θα αναλάβει να «δέσει» την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, με διεθνείς μελωδίες. Το καλλιτεχνικό κομ της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με εντυπωσιακή χορογραφία του Κωνσταντίνου Πανόπουλου της σχολής χορού Break A Move, ώστε να κορυφωθεί η γιορτινή με  . Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου που θα συμμετάσχει για την απόδοση του Εθνικού και του Ολυμπιακού Ύμνου,  διευθύνει ο μαέστρος Βασίλης Τασούδης. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Σωτήρης Πολύζος.

Από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αγώνες, την ίδια ημέρα στις 8.00 το βράδυ ο πρώτος αγώνας της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας στο Ανοικτό Κολυμβητήριο του Βόλου.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι 16 ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες από τις αντίστοιχες χώρες χωρισμένες σε 4 Ομίλους:

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ – ΤΣΕΧΙΑ

ΟΛΛΑΙΑ – ΜΕΓ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ  – ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ελληνική εθνική ομάδα είναι μία ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί σε διεθνούς επιπέδου διοργανώσεις και ζητά τη στήριξη του κόσμου με την παρουσία του στο Κολυμβητήριο, όπως έχει συμβεί με καταλυτικό τρόπο σε όλα τα προηγούμενα 6 πρωταθλήματα.

Ο πρώτος αγώνας της ελληνικής εθνικής ομάδας θα πραγματοποιηθεί στο Κολυμβητήριο του Βόλου την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ με αντίπαλη ομάδα αυτή της ς, ο επόμενος αγώνας είναι τη Δευτέρα 2/9 το βράδυ στις 8.00 επίσης με αντίπαλο την ομάδα της Σερβίας και ο επόμενος αγώνας την Τρίτη 3/9 στις 8.00μ.μ. απέναντι στην ομάδα της Ρουμανίας. Η συνέχεια των εμφανίσεων της ελληνικής ομάδας εξαρτάται από τα αποτελέσματα του συνόλου των ομάδων που αγωνίζονται στους 4 Ομίλους και το κοινό θα ενημερώνεται με Δελτία Τύπου από τους διοργανωτές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση