Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ο Βολιώτης Πέτρος Μπίρης «παρών» στο Γουίμπλεντον για 21η χρονιά
Ο Βολιώτης Πέτρος Μπίρης «παρών» στο Γουίμπλεντον για 21η χρονιά

Ο Βολιώτης Πέτρος Μπίρης «παρών» στο Γουίμπλεντον για 21η χρονιά

Ο stringer με τις περισσότερες συμμετοχές στο ιστορικό τουρνουά

 Ένς Βολιώτης δίνει στθερά το «παρών» στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον για περισσότερα από 20 χρόνια. Ο λόγος για τον Πέτρο Μπίρη, ο οποίος χάρη στη του με την αγγλική εταιρεία Apollo Leisure που ασχολείται με το stringing service, συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους τεχνικούς της ρακέτας στον κόσμο.

 

Η υψηλή κατάρτιση του 47χρονου, πλέον, stringer, ο οποίος ζει και αναπνέει για το τένις, του άνοιξε την πόρτα του φημισμένου βρετανικού Grand Slam από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μέχρι σήμερα έχει συνδυάσει τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του με το άθλημα που λατρεύει.

Άλλωστε, πέρα από τις εμπειρίες του ως τεχνικός ρακετών, πριν από μία δεκαετία επί αγγλικού εδάφους έμελλε να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του Μαρία Πατρίκου, με την οποία έχουν δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια, ενώ την ευτυχία τους συμπληρώνουν τα δύο που απέκτησαν και σήμερα είναι πέντε και οκτώ ετών αντίστοιχα.

Ο Πέτρος Μπίρης θυμάται με νοσταλγία το τουρνουά του 2007, αφού εκείνο το καλοκαίρι, στο περιθώριο μίας τηλεοπτικής συνέντευξης έκανε το πιο γλυκό… σερβίς στην καριέρα του. «Από τη συγκίνηση δεν μπορούσα να μιλήσω. Πάντως σε καλό μας βγήκε, αφού λίγους μήνες αργότερα παντρευτήκαμε με τη Μαρία», εξομολογήθηκε με και πρόσθεσε: «Έχω έναν επιπλέον λόγο να αγαπάω το Γουίμπλεντον. Το 2007 συμπλήρωνα 11 χρόνια που πήγαινα κι έμελλε να κάνω και το πιο σημαντικό βήμα στην προσωπική μου ζωή».

Η επαγγελματική του Βολιώτη πλέκτη ρακετών αντικατοπτρίζεται από την σταθερή παρουσία του στο Γουίμπλεντον επί 21 συναπτά έτη, με τον ίδιον να λέει: «Μου είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσω πως είμαι ο αρχαιότερος τεχνικός αυτή τη στιγμή εκεί, με τις περισσότερες συμμετοχές.”

petros biris certified racquet technician stringing

Wimbledon 1997

Κάτοχος του πτυχίου Certified Racquet Technician της USRSA το 1995, τότε ανάμεσα σε 16 άτομα σε όλο τον κόσμο. Αρκετά χρόνια αργότερα το πτυχίο μετονομάστηκε σε Master Racquet Technician.

Σήμερα ο μοναδικός Έλληνας κάτοχος του MASTER Pro Tour Stringer της ERSA, της ελίτ ομάδας που αριθμεί συνολικά 10 τεχνικούς ρακετών παγκοσμίως που εκτός των άλλων προσόντων διαθέτει πολυετή εμπειρία σε επαγγελματικά τουρνουά τένις.

Σε αυτό το γήπεδο προπονούνται οι πρώτοι και πρώτες της παγκόσμιας κατάταξης

Indian Wells: πλέκοντας τις ρακέτες για την Venus Williams

Πάντως, το Γουίμπλεντον δεν είναι το μοναδικό από τα Grand Slams, στα οποία ο Πέτρος Μπίρης συμμετέχει από το πόστο του stringing specialist: «Ήμουν για οκτώ χρόνια και στο Ρολάν Γκαρός. Το 2011 ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκα στο Παρίσι. Έχω πάει επίσης δύο φορές Αμερική στο Indian Wells, στους Ολυμπιακούς του 2004, σε 4 Davis Cup και σε 10 Challenger τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδας.

Φυσικά, το «παρθενικό» δι του στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει περίοπτη θέση στις αναμνήσεις του: «Όσα χρόνια κι εάν περάσουν, δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που δεψα στο Γουίμπλεντον και βρέθηκα κοντά σε παίκτες θρύλους του παγκόσμιου τένις.

Θυμάμαι όταν στάθηκα στο χώρο που έκαναν προθέρμανση οι τενίστες. Πολλοί ήταν στο Νο1 και Νο2 ταυτόχρονα, όπως ο Πιτ Σάμπρας και ο Αντρέ Αγκάσι, ενώ από τις η Στέφι Γκραφ. Έλεγα στον εαυτό μου: Πού βρίσκομαι; Τους κοιτούσα με δέος.

Με τον Rafa το 2006

 Πλέκοντας τη ρακέτα του Sam Querrey. Wimbledon

 

Πηγή: racketspecialist.com
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση