Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ο ΟΣΦΠ νίκησε 63-58 τον ΠΑΟ για το 1-0
Ο ΟΣΦΠ νίκησε 63-58 τον ΠΑΟ για το 1-0

Ο ΟΣΦΠ νίκησε 63-58 τον ΠΑΟ για το 1-0

Με κθοριστικούς πόντους του ίκολ Μιλουτίνοφ στο τέλος, ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό Superfoods να κάνει το break και έτσι τον νίκησε 63-58 στο ΣΕΦ, για το 1-0 στους τελικούς της Α1.

Ύστερα από ένα γενικά κακό ποιοτικά ντέρμπι, οι «» νίκησαν 63-58 τον Παναθηναϊκό Superfoods, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή και καθοριστικό στο τέλος τον ίκολα Μιλουτίνοφ, για το 1-0 στους φετινούς τελικούς της Α1.

Με αρκετές προσωπικές ενέργειες μπήκαν οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση, με το σκορ στο πρώτο τρίλεπτο του ντέρμπι να ήταν ισόπαλο (4-4). Ωστόσο, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός άρχισε να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και ανοίγοντας τον ρυθμό, μέσα από την περιφέρειά του, πήγε στο +6 (10-6), στα μισά, με τον Παναθηναϊκό από την άλλη να ήταν πολύ άστοχος με τους Μπουρούση και Καλάθη. Ύστερα από λίγο, ο Τζέιμς ήρθε από τον πάγκο και «ξεκόλλησε» τους «πράσινους», για να απαντήσει ο Πρίντεζης με ένα δικό του 5-0, που έστειλε στο +9 (15-6) τους Πειραιώτες, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Στον εναπομείναντα χρόνο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, καθώς αυτό πήγε περισσότερο στη με πολλά φάουλ και βολές εκατέρωθεν, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το δεκάλεπτο στο +9 (19-10), εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των παικτών του Πασκουάλ από τη γραμμή.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Ρίβερς, που ήταν το πρώτο για τον Παναθηναϊκό στο ματς (1/5), για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με ένα 5-0, μέσα από απανωτά επι ριμπάουντ, που τον έστειλαν στο +11 (24-13). Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα ήρθε η αντίδραση των παικτών του Πασκουάλ. Μέσα από την άμυνά τους «κλείδωσαν» τους γηπεδούχους -που αναλώθηκαν σε πολλά «σκοτωμένα» και άστοχα σουτ- και μέσα σε τέσσερα λεπτά έτρεξαν ένα σερί 0-10, μειώνοντας στον πόντο (24-23), στα μισά. Ο Μιλουτίνοφ έδωσε προσωρινά… ανάσα στους Πειραιώτες (26-23), αλλά οι «πράσινοι» είχαν το μομέντουμ και έτσι πέρασαν ξανά μπροστά (26-27), στα τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια, ακολούθησε μία ανταλλαγή καλαθιών, με τον Ρίβερς να είχε «ζεσταθεί» για το «τριφύλλι» (31-31), αλλά τον Σπανούλη να επιστρέφει στο παρκέ και να «νοικοκυρεύει» τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου που πήγαν στο +4 (35-31). Όμως, τον τελευταίο λόγο είχε ο παίκτης-κλειδί των φιλοξενούμενων, ο Φώτσης, ο οποίος με ένα ακόμη επιθετικό ριμπάουντ (βοήθησε πολύ στον τομέα αυτόν από τη στιγμή που μπήκε στο παρκέ), διαμόρφωσε το 35-33.

Οι χαλαρές άμυνες στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, επέτρεψαν την ανταλλαγή καλαθιών από τις δύο ομάδες (41-37). Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός ανέλαβε ξανά τη ηνία της αναμέτρησης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος έκανε… θραύση στη ρακέτα για το +7 (45-38), στα μισά. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έδειξε να βιάζεται πολύ και να κάνει κακές και άστοχες . Ωστόσο, ο Πασκουάλ «επιστράτευσε» ξανά τον Ρίβερς από τον πάγκο και εκείνος πήρε από το… χέρι τους συμπαίκτες του για το νέο προσπέρασμα (45-46), στα δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Εκεί, ήταν η σειρά του Σπανούλη να αντιδράσει και να ισορροπήσει την κατάσταση για τους Πειραιώτες (48-48), αλλά στο τέλος ήταν η σειρά του Σίνγκλετον να βάλει τον επίλογό του στο τρίτο δεκάλεπτο, δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (48-50).

Πολύ νευρικό και πολύ κακό ποιοτικά ήταν το ματς στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό απλά να εκμεταλλεύεται κάποιες δεύτερες ευκαιρίες και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα (53-52), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» με το ίδιο… νόμισμα τους γηπεδούχους, καθώς με τα επι του ριμπάουντ πέρασε ξανά μπροστά (53-54), στα μισά. Ακολούθησε ένα στείρο… δίλεπτο για τις δύο ομάδες, με τραγικές επιθετικές επιλογές, αλλά ο Τζέιμς ήταν αυτός που την… έσπασε, στέλνοντας τους «πράσινους» στο +3 (53-56), στα 3:24'' πριν τη λήξη. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους (55-58) για ένα λεπτό, με τον Μιλουτίνοφ να έρχεται από τον πάγκο και να παίρνει τους «ερυθρόλευκους» στις πλάτες τους για το δικό τους +3 (61-58), στο 1:02''. Ακολούθησε μία καθοριστική τάπα του Παπανικολάου στο τρίποντο που επιχείρησε ο Ρίβερς, με τον Σπανούλη να δέχεται το φάουλ και να κάνει το 63-58 με 2/2 βολές. Ο Τζέιμς αστόχησε στην επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού και έτσι οι «» έφτασαν στη νίκη για το 1-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-33, 48-50, 63-58

 

Πηγή: skai.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση