Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ο Όλυμπος παγκόσμιο επίκεντρο αιωροπτερισμού
Ο Όλυμπος παγκόσμιο επίκεντρο αιωροπτερισμού

Ο Όλυμπος παγκόσμιο επίκεντρο αιωροπτερισμού

Εκπαιδευτές αιωροπτερισμού από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου αεραθλητικού ενδιαφέροντος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Όλυμπος τον οποίο επέλεξαν ως την ιδανική τοποθεσία 23 εκπαιδευτές αιωροπτερισμού από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσουν τεχνικό υ πλαγιάς (παραπέντε).

Εκπαιδευτές από τις ΗΠΑ, την , τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία αλλά και τη , βρέθηκαν στον Όλυμπο , προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία συγκέντρωση παγκόσμιας εμβέλειας, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του αθλήματος, την ανταλλαγή εμπειριών αλλά και τη διερεύνηση των προοπτικών που διανοίγονται για τη διοργάνωση αγώνων διεθνούς βεληνεκούς στο βουνό των θεών και των μύθων.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι εκπαιδευτές ήταν εξαιρετικές –τόσο από τη μοναδική φιλοξενία , όσο και από τη σπάνια της τοποθεσίας αλλά και την εξαιρετική θέση της πίστας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Αθανάσιος Παιδής, που υποδέχτηκε εκ μέρους της ς Θεσσαλίας τους εκπαιδευτές, τόνισε : «Αναμφίβολα, η επιλογή της περιοχής μας για τη διεξαγωγή μίας τόσο σημαντικής αθλητικής συνάντησης -διεθνούς εμβέλειας – αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη που ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης. Ο Όλυμπος διεκδικεί δυναμικά τη θέση που του πρέπει στον διεθνή χάρτη του αιωροπτερισμού και εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για το άθλημα και τους αθλητές του.

Όλη η περιοχή του Ολύμπου και κυρίως η περιοχή των Καλυβιών στην θέση Τουρτοφωλιά καταξιώνεται ως μια από τις καταλληλότερες στον κόσμο, λόγω των άριστων συνθηκών πτήσεις που δημιουργούν τα τοπικά ρεύματα αέρος. Χιλιάδες λάτρεις της περιπέτειας και ενός εναλλακτικού τρόπου άθλησης την επιλέγουν κάθε χρόνο και μένουν άριστα ικανοποιημένοι, τόσο από τις συνθήκες πτήσης, όσο και από τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Οι ξένοι αθλητές του «παραπέντε» που βρέθηκαν στην γνώρισαν όχι μόνο τις άριστες συνθήκες πτήσης στην πίστα, αλλά ταυτόχρονα και την παραδοσιακή φιλοξενία, τις τοπικές γεύσεις και τα , αρχαιολογικά και πολιτιστικά μας μνημεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παιδής άδραξε την ευκαιρία για περαιτέρω προβολή της περιοχής και προσέφερε στους επισκέπτες τουριστικό υλικό της ς Θεσσαλίας για τον Όλυμπο, τα ορειβατικά μονοπάτια αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους, καλώντας τους να γίνουν πρεσβευτές του Ολύμπου αλλά και ολόκληρης της Ελασσόνας, που έχει να επιδείξει αμέτρητες ομορφιές και εναλλακτικούς τρόπους διακοπών και μάλιστα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει να αναπτυχτεί περισσότερο το συγκεκριμένο άθλημα στην περιοχή η έλευση τουριστών να διευρυνθεί περαιτέρω ώστε να μεγιστοποιηθούν τα τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή.
aeromod1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση