Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων
Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων

Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων

Μι ακόμη επιτυχία έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό του 16χρονου νσταντίνου Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο, που ανήκει στην Ε.Σ. Θεσ/νίκης, καθώς κλήθηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό και Ομαδικό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων μέχρι 18 ετών.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετέχουν 3 σκακιστές και 3 σκακίστριες από κάθε χώρα της Ευρώπης, σε κάθε κατηγορία Κ12, Κ14, Κ16 και Κ18.

Σε κάθε μία από τις κατηγορίες γίνεται ξεχωριστό , όπου αναδεικνύονται οι νικητές και οι νικήτριες  των κατηγοριών.

Τα 4 αγόρια από κάθε χώρα με το καλύτερο σκορ συνθέτουν το σκορ της εθνικής ομάδας της χώρας, από το οποίο θα προκύψει η ομαδική κατάταξη. Το ίδιο ισχύει και στα κορίτσια.

Οι Έλληνες σκακιστές και οι σκακίστριες, που συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιλέχθηκαν βάσει της κατάταξής τους στα αντίστοιχα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα.

Ο νσταντίνος Τσαρσιταλίδης συμμετέχει στην κατηγορία αγοριών Κ18, καθώς είχε πάρει την δεύτερη θέση στο φετινό Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κ18.

Το πραγματοποιείται το διάστημα 18-20 Σεπτεμβρίου 2020 με την συμμετοχή 40 Ευρωπαϊκών Χωρών και 800 σκακιστών-στριών, μέσω υπολογιστών, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να αγωνίζονται σε συγκεκριμένους χώρους υπό την αυστηρή επίβλεψη διαιτητών δια ζώσης αλλά και μέσω κάμερας.

Οι χώροι στην Ελλάδα που χρησιμοποιούνται για τους αγώνες είναι: Αθήνα (εντευκτήριο ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας-Σπ. Λούη & Αν. Πίττα, Ν. Ερυθραία), Θεσσαλονίκη (Εκπαιδευτήρια Βασιλείαδη) και Χανιά.

Οι συμμετοχές της Ελληνικής αποστολής ανά κατηγορία είναι:

Ο12 Πούπαλος Νικόλαος, Ταγκάλογλου Σάββας-Στέφανος, Παπαϊωάννου Δημήτριος

G12 Τσαπάκη Ασημένια, κουτζούκη Αικατερίνη-Αργυρώ, Παπαδοπούλου Μαριλένα

O14 Σταματίου Ροδόλφος, Φράγκος Βασίλειος, Καραμίχος Μιχαήλ

G14 Καραβιτάκη Αντωνία, Τσάκωνα Μαρία, Καλαμούκου ιολάντα

Ο16 Σπυρόπουλος Νικόλαος, Μακρίδης Δημήτριος , Πατρελάκης Ευάγγελος

G16 Καραβιτάκη Ευαγγελία, Κιούση Παναγιώτα, Δερέκα Κωνσταντίνα

O18 Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος,  Κατωπόδης Δημήτριος, Μήτσης Γεώργιος

G18 Χρυσόγελου Αθανασία-Παναγιώτα, Εργαζάκη Ειρήνη, Χατζηπαναγιώτου Ασημένια

Οι αγώνες  μεταδίδονται από το chess24 και από την πλατφόρμα Tornelo.

Όλες οι  συμμετοχές, οι κληρώσεις, τα αποτελέσματα, τα στατιστικά και οι βαθμολογίες υπάρχουν στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/tnr535253.aspx?lan=1

Επίσημη ιστοσελίδα αγώνων: https://www.europechess.org/european-online-youth-individual-team-chess-championships-2020-regulations/

Ενημέρωση για το στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση