Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νύχτα μεγάλων θρίλερ η χθεσινή στο Τσάμπιονς Λιγκ
Νύχτα μεγάλων θρίλερ η χθεσινή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Νύχτα μεγάλων θρίλερ η χθεσινή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τελικά η Λίβερπουλ θ μπορέσει ν υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας χθες στη φάση των «16» ως πρώτη στον όμιλο χάρη στη νίκη της στην Αυστρία με 2-0. Ωστόσο, εκτός συνέχειας έμειναν η Ιντερ και ο Αγιαξ.

Μετά σχεδόν μία ώρα με καρδιοχτύπια, η Λίβερπουλ καθάρισε την πρόκριση στην έδρα της Ζάλτσμπουργκ με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά από τους Κεϊτά και Σαλάχ, ενώ η Νάπολι με χατ τρικ του Μίλικ είχε καπαρώσει από νωρίς το εισιτήριό της νικώντας 4-0 την κενκ.

Η Ιντερ δεν κατάφερε να κερδίσει τη γεμάτη αναπληρωματικούς Μπαρτσελόνα, χάνοντας 2-1 στο Μιλάνο από τέρμα του νεότερου πλέον σκόρερ στην του Τσάμπιονς Λιγκ, του 17χρονου Ανσού Φατί στο 86΄. Την πρόκριση, πίσω από την Μπάρτσα, πήρε η Ντόρτμουντ.

Θρίαμβος για τη Βαλένθια με σκορ 1-0 στην έδρα του Αγιαξ, που πήγε στους «16» παρέα με την . Στο θρίλερ του Ζ΄ ομίλου η Λειψία και η Λιόν, που ήρθαν 2-2 στη αλλία, πήραν την πρόκριση με την Μπενφίκα να παίρνει την τρίτη θέση και τη Ζενίτ να αποκλείεται κι ενώ μέχρι το 82΄ ήταν με το ένα πόδι στους «16» και η γαλλική ομάδα εκτός ς!

Η φάση των ομίλων κλείνει απόψε με μερικά ακόμη κρισιμότατα παιχνίδια, όπως Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σίτι και Λεβερκούζεν – Γιουβέντους, δύο αγώνες με πολλά κοινά σημεία.

Τόσο η Σίτι όσο και η Γιούβε έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό τους, αλλά προέρχονται από ήττες στο πρωτάθλημά τους, που τις άφησαν πίσω στη μάχη για τον εγχώριο τίτλο. Εχουν δε αντιμέτωπες ομάδες που καίγονται για τη νίκη, την Ντιναμό και τη Λεβερκούζεν, οι οποίες μόνον έτσι έχουν ελπίδες να «κλέψουν» τη δεύτερη θέση στον όμιλο της καθεμιάς τους από τις Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ατλέτικο Μαδρίτης αντιστοίχως, εφόσον εκείνες αποτύχουν να νικήσουν εντός έδρας: Η Σαχτάρ υποδέχεται την Αταλάντα σε ένα ακόμη καυτό ματς και η Ατλέτικο υποδέχεται τη Λοκομοτίβ ς.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στους δύο ομίλους έγκειται στο ότι, αν και ουραγός, η Αταλάντα έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ εάν νικήσει στην τη Σαχτάρ, ενώ η Λοκομοτίβ έχει αποκλειστεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση