Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νικητές της ζωής, νικητές των Παγκόσμιων Αγώνων στο Λος Αντζελες, οι αθλητές των Special Olympics Ελλάς
Νικητές της ζωής, νικητές των Παγκόσμιων Αγώνων στο Λος Αντζελες, οι αθλητές των Special Olympics Ελλάς

Νικητές της ζωής, νικητές των Παγκόσμιων Αγώνων στο Λος Αντζελες, οι αθλητές των Special Olympics Ελλάς

Με τη λάμψη από 126 μετάλλια φωτίστηκε η και το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν η πανηγυρική πτήση από το Λος Αντζελες «πάτησε» ελληνικό έδαφος.

Τόσες ήταν οι διακρίσεις που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες των Special Olympics Ελλάς στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, που πραγματοποιήθηκαν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου στη μεγαλούπολη της ς.

Η ελληνική αποστολή αριθμούσε 160 μέλη και για να επιστρέψουν χρειάστηκαν τρεις διαφορετικές πτήσεις. Και όταν έφτασαν, οι χώροι του αεροδρομίου έμοιαζαν σαν να φιλοξενούν μια μεγάλη . Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να υποδεχθεί τους Νικητές της Ζωής. Εθελοντές, γονείς, αθλητές, προπονητές, γεμάτοι προσμονή και ενθουσιασμό, δημιούργησαν ένα θερμό κλίμα υποδοχής ξεσηκώνοντας την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου. Σε αυτή τη πήραν μέρος και όσοι ταξιδιώτες βρέθηκαν στον χώρο. Αφού ενημερώθηκαν για τα αίτια της… γιορτής, θέλησαν να γνωρίσουν και να συγχαρούν τους αθλητές αλλά και τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Στην αποστολή στο Λος Αντζελες υπήρχαν αθλητές και εθελοντές προπονητές από την , την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την , τη , τον Βόλο, το Μεσολόγγι, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά και τη Ρόδο. Ολοι οι εκπρόσωποί μας διέπρεψαν και στα 17 αθλήματα που έλαβαν μέρος.

Η συγκομιδή των μεταλλίων ήταν εντυπωσιακή. Τα 126 μετάλλια ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και προσπάθειας. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε σε ένα από τα πιο απαιτητικά αθλήματα, την ιστιοπλοΐα.

Τα ελληνικά πληρώματα, εκτός από τα κύματα, έδωσαν μάχη και με τα αντίπαλα σκάφη, αφήνοντας πίσω τους τα φαβορί, τους Αυστραλούς και τους Αμερικανούς. Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο . Ο έφερε την ελληνική ομάδα απέναντι στην Πορτογαλία, όπως και στο 2004. Η ολοκλήρωση του αγώνα έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πρώτη θέση του βάθρου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση