Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νίκη – προβάδισμα του Ολυμπιακού
Νίκη – προβάδισμα του Ολυμπιακού

Νίκη – προβάδισμα του Ολυμπιακού

Η υπεράσπιση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, άρχισε από τον Βασίλη Σπανούλη, με το νικητήριο τρίποντο του στον δεύτερο τελικό του Ολυμπιακού σταδίου και συνεχίστηκε από τον αρχηγό των “ερυθρολεύκων” στον τρίτο αγώνα και την καθοριστική συμβολή του στην δεύτερη νίκη της ομάδας, κόντρα στον Παναθηναϊκό (77-72).

Οι οκτώ συνεχόμενοι πόντοι του Σπανούλη, στο τελευταίο ενάμισι λεπτό και ενώ ο παράγοντας της έδρας εξελισσόταν σε ψυχολογικό “μπούμεραγκ” για τους γηπεδούχους, έδωσαν στον Ολυμπιακό το προβάδισμα νίκης και κατοχύρωσαν το πλεονέκτημα διεξαγωγής και πέμπτου τελικού, ξανά στο ΣΕΦ. Οι “κόκκινοι” χρειάζονται μια νίκη για να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή και θα έχουν διπλή ευκαιρία στον τέταρτο τελικό (ΟΑΚΑ) και στην έδρα τους.

H… αναγκαστική εμπιστοσύνη που έδειξε ο Πεδουλάκης, στον Παπαγιάννη, αφού ο Ραντούλιτσα σε διάστημα ενάμισι λεπτού υπέπεσε δυο φορές σε βήματα και έκανε ένα φάουλ, αλλά και η χρησιμοποίηση του εννιάλεπτη Χαραλαμπόπουλου χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο (41-44), στο οποίο ο δεν πήρε επιθετικές λύσεις, μ' εξαίρεση τον Λοτζέ.

Oι “” προηγήθηκαν με μέγιστη διαφορά 8 πόντων (11-19 στο 8′), αλλά ο , σε διάστημα ενός λεπτού, “απάντησε” με έξι πόντους του Λοτζέσκι και ισσορόπησε το παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό του στο δεύτερο δεκάλεπτο και να αυξήσει το προβάδισμα του περισσότερο από τους έξι πόντους (32-26 στο 14′). Το τρίτο φάουλ του Φώτση στο 15′, σε συνδυασμό με την μηδαμινή προσφορά του κίστ στέρησε από τον Παναθηναϊκό, την παραγωγικότητα του σκορ από την θέση του δεύτερου ψηλού, ενώ στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός δεν αξιοποίησε τους ψηλούς του, καθώς ο Πρίντεζης έμεινε στον έναν πόντο, ενώ οι Χάντερ και Μιλουντίνοφ είχαν μόλις έξι πόντους.

Οι περιφερειακοί και των δυο ομάδων, είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην επίθεση και από τα ποσοστά ευστοχίας τους σε δίποντα και , κρίθηκε και η έκβαση του σκορ. ι' αυτόν τον λόγο, το πρώτο μέλημα των Σφαιρόπουλου και Πεδουλάκη, ήταν η εναλλακτική διαχείριση των περιφερειακών.

Το άγχος κυριάρχησε στις προσπάθειες και των δυο ομάδων στο τρίτο δεκάλεπτο, στο τέλος του οποίου, ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα 5 πόντων (57-62), λόγω της ς του Φελντέιν στο τελευταίο δίλεπτο, ενώ και στα πέντε πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου (59-66), η ψυχολογική πίεση βάρυνε τις προσπάθειες γηπεδούχων (μόλις ένα καλάθι από τον Πρίντεζη) και φιλοξενούμενων (4 πόντοι).

Το εύστοχο τρίποντο του Παπαπέτρου έβαλε “φωτιά” στις εξέδρες του ΣΕΦ για το 64-66, ενώ ύστερα από δυο άστοχες βολές του Διαμαντίδη, ο Σπανούλης ευστοχώντας σε δυο βολές και ένα τρίποντο, έδωσε προβάδισμα 3 πόντων (69-66 στο 2′ 30” πριν από την λήξη). έα αστοχία του Γκίστ από την γραμμή του φάουλ και αντίθετα ο Σπανούλης, ξανά με δυο βολές, έφτασε τους εφτά συνεχόμε πόντους για το 71-66 στο 1′ 40”.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση