Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νίκη από… διαμάντι!
Νίκη από…  διαμάντι!

Νίκη από… διαμάντι!

Οι “ερυθρόλευκοι” έκμψν την αντίσταση της Παναχαϊκής (4-3) σε ένα ματς που θύμισε… Αγγλία! –  MVP ο Διαμαντόπουλος, με τρία γκολ και μία ασίστ.

Σε ένα πολύ όμορφο ματς, με εφτά γκολ και πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Παναχαϊκή, έφτασε τους 7 βαθμούς, αφήνοντας τους Πατρινούς στον πάτο της βαθμολογίας και ξεγέλασε τις εντυπώσεις, στα πλαίσια των κακών πλέι οφ.

Ημίχρονο με έξι γκολ και άμυνες… ”για κλάματα”

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, δίνοντας χώρο στην Παναχαϊκή και την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από πολύ νωρίς. Έτσι, ύστερα από το χαμένο τετ-α-τετ του Μασούρα στο 2′, λίγες στιγμές αργότερα ο Στεργίδης, με ψύχραιμο ψιλοκρεμαστό πλασέ, έκανε το 0-1. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν άργησαν να απαντήσουν. Συγκεκριμένα, στο 14′, ύστερα από το κόρνερ του Μπουτζίκου, ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Παπαδόπουλου, γράφοντας το 1-1.

Ακολούθησε ένα νεκρό διάστημα, περίπου 10 λεπτών, με το… “μπαμ” να γίνεται από το 25′ μέχρι το 30′, όπου οι δύο ομάδες σκόραραν τρεις φορές! Στο 25ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε του κεντρικού αμυντικού των φιλοξενούμενων, Κάργα, που προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα με το χέρι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Διαμαντόπουλος, δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Τρία λεπτά αργότερα, οι Πατρινοί απάντησαν με τον Γκαντιάγκα, που εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή μπαλιά του Στεργίδη και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Διαμαντόπουλος, όμως… είχε κέφια και δεν άφησε την Παναχαϊκή να χαρεί για πολύ. Στο 30′, λοιπόν, έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με 3-2.

Τον χορό των γκολ του πρώτου μέρους έκλεισε ο Καμερουνέζος, Κλάρενς Μπιτάνγκ, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, στο 37′ ο Διαμαντόπουλος σέρβιρε με κεφαλιά στον ακραίο χαφ των Βολιωτών, που με όμορφη ξεπέρασε τον Παπαδόπουλο και σε κενή εστία έκανε το 4-2.

Προσπάθησε η Παναχαϊκή, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς, με τους φιλοξενούμε να βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν μπροστά και να ψάξουν την ανατροπή. Αρχικά, προειδοποίησαν στο 54′ με σουτ του Στεργίδη και στη συνέχεια κατάφεραν να μειώσουν σε 4-3 στο 68′, όταν ο προαναφερόμενος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καρβουνιάρης με κεφαλιά νίκησε τον Κολίτσι. Στη συνέχεια, δεν υπήρχαν πολλές καλές φάσεις, με την Παναχαϊκή, ωστόσο, να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κυνηγάει την ισοφάριση. Στο 74′, μάλιστα, έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της, με το σουτ του Μασούρα από ευνοϊκή θέση, να αναγκάζει τον Κολίτσι σε μία πολύ όμορφη απόκρουση.

Τελικό σκορ 4-3, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, την στο ΕΑΚ, κόντα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κολίτσι, Καρράς (86′ Κεσίδης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας (46′ Ρόκας), Γιαλούσης, , Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, ικολιάς, (64′ Ζέρης), Διαμαντόπουλος.
ΠΑΑΧΑΪΚΗ: Παπαδόπουλος, Μπουντόπουλος (46′ Κορέτα, 83′ Μαζιώτης), Στεργίδης, Άλντι (46′ Καρβουνιάρης), Κάργας, Χούσα, Τρίγκας, Χαρτσιάς, Γκαντιάγκα, Μαρουκάκης, Μασούρας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση