Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νέο «χρυσό» στο Μινσκ με τον βολιώτη Χρ. Βολικάκη
Νέο «χρυσό» στο Μινσκ με τον βολιώτη Χρ. Βολικάκη

Νέο «χρυσό» στο Μινσκ με τον βολιώτη Χρ. Βολικάκη

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΕΑ

Μία χρυσή σελίδα στην ποδηλατική του ιστορία έγραψε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ ο Χρήστος Βολικάκης. Ο πρωταθλητής μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο . Τερμάτισε πρώτος σε 17.57. Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας μετά την πρωτιά της Άννας Κορακάκη στο σπορ πιστόλι 25 μ.

Στο ποδηλατοδρόμιο του Μινσκ από νωρίς η κερκίδα είχε… γαλανόλευκο χρώμα. Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής το νέο μέλος της Διεθνούς ς Επιτροπής και πρόεδρο της Ελληνικής Σπύρο Καπράλο, είχε φτιάξει «εξέδρα» για να στηρίξουν τον ποδηλάτη μας. Ο Χρήστος Βολικάκης ταξίδεψε στη Λευκορωσία σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και το επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο ο 31χρονος βρέθηκε στους τέσσερις προπορευόμενους και πήρε την πρωτιά με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων από τον Κάζιμιετς Προκόπιτσιν (Πολωνία), ο οποίος ήρθε δεύτερος. Τρίτος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του του Γιαουχένι Κάραλιοχ (Λευκορωσία).

«Ο Χρήστος ήταν από τους πιο δυνατούς στον αγώνα και κοντραριζόταν με τον Λευκορώσο για την πρώτη θέση. Οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν. Όταν ο αγώνας έφτασε στο σπριντ, εκεί ο Χρήστος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Εξάλλου από το αγώνισμα του σπριντ προέρχεται. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αλλά θα έρθουν και άλλες», δήλωσε στην «Κ» ο Ζαφείρης Βολικάκης, αδελφός του πρωταθλητή. Ο Ζαφείρης μαζί με τον Χρήστο θα αγωνιστούν αύριο στο μάντισον.

Την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον συμπολίτη μας Χρήστο Βολικάκη έκανε ο Σπύρος Καπράλος. Ήταν η πρώτη απονομή του προέδρου της Ελληνικής ς Επιτροπής ως «Αθανάτου».

Την ευκαιρία να αγωνιστεί ανάμεσα στους 18 καλύτερους αθλητές του σύνθετου ατομικού της Ευρώπης θα έχει αύριο ο ίκος Ηλιόπουλος. Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής ήταν ιδιαίτερα σταθερός κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων του και πήρε το «» για τον αυριανό τελικό ως 14ος με 79,765 βαθμούς. Αντίθετα, η Ελβίρα Κατσάλη έμεινε στην 33η θέση.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΥ

Για πολλοστή φορά ο Χρήστος Βολικάκης, ο μεγάλος αυτός Έλληνας και Βολιώτης αθλητής μας κάνει υπερήφανους δοξάζοντας την πατρίδα μας σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και γι αυτό έχει πάντα την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμησή μας.

Ως Έλληνας και ως Βολιώτης εκφράζω την χαρά και την ικανοποίηση μου για τη νέα μεγάλη του διάκριση στο Μινσκ και ως Δήμαρχος του Βόλου τον διαβεβαιώνω ότι το όραμά του για ποδηλατοδρόμιο στο Βόλο θα βρίσκεται πάντα στην προτεραιότητά μας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους νέους μας, το συντομότερο δυνατό.

Γ.ς: Μας έκανε πάλι περήφανους

Για ακόμη μια φορά μας έκανε όλους περήφανους ο Βολιώτης ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες οι οποίοι διεξάγονται αυτές τις μέρες στο Μινσκ.

Η συστηματική προπόνηση, η προσήλωση στον στόχο και η αγάπη για το άθλημα φέρνουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη για τον Βολιώτη αθλητή αποδεικνύοντας πως η Μαγνησία συνεχίζει να αποτελεί ένα φυτώριο μεγάλων αθλητών διεθνούς βεληνεκούς.

Αθλητές που γίνονται πρότυπα αγωνιστικότητας και διάδοσης αξιών για τους νεότερους.

Χρήστο συγχαρητήρια.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση