Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νέες κερκίδες στο αθλητικό κέντρο της Σούρπης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Νέες κερκίδες στο αθλητικό κέντρο της Σούρπης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέες κερκίδες στο αθλητικό κέντρο της Σούρπης κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την κατασκευή νέων κερκίδων στο αθλητικό κέντρο της Τ.Κ. Σούρπης του Δήμου Αλμυρού δρομολογεί η ς. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται από τον περιφερειάρχη ς Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 148.000 ευρώ.

«Με και προγραμματισμό, αναβαθμίζουμε τις υποδομές στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Περιφερειακής Ενότητας και σε όλη τη Θεσσαλία, ώστε να είναι ασφαλή και λειτουργικά» τονίζει ο Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. και Β. Σποράδων , τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας δρομολογούμε ένα χρήσιμο έργο που συμβάλλει στην αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου Σούρπης. Στηρίζουμε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με το πρότυπο πρόγραμμα ανακατασκευής γηπέδων και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων. ια μας ο αθλητισμός είναι αναγκαιότητα και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Συμβάλλει στη σωματική υγεία και την ψυχική ισορροπία. Έχει σημαντική κοινωνική λειτουργία, δίνει διέξοδο στην νεολαία, διαμορφώνει συνεργατικούς χαρακτήρες και ανταγωνισμό προσφοράς» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Οι κερκίδες θα κατασκευαστούν πάνω σε φυσικό πρανές, ακολουθώντας την φυσική κλίση του εδάφους. Προτείνονται οκτώ σειρές παράλληλων κερκίδων με μήκος 62,25μ. και πλάτος 7,40μ. μαζί με τους δύο διαδρόμους κυκλοφορίας. Δημιουργούνται έτσι δύο παράλληλα διαζώματα κατά μήκος, το πρώτο στην στάθμη +0,90 και το δεύτερο στην στάθμη (+3.86).

Η άνοδος στο πρώτο διάζωμα (+0,90) γίνεται από τη στάθμη του γηπέδου (+0.00) με δύο μικρές σκάλες πλάτους 1,40 μ. εκατέρωθεν του διαζώματος. Από το χαμηλότερο αυτό διάζωμα ξεκινούν πέντε σκάλες ανόδου (εκ των οποίων δύο στα άκρα των κερκίδων), με πλάτος 1,25 μ. η κάθε μία, που καταλήγουν στο τελευταίο διάζωμα (στάθμη +3,86) και χωρίζουν την κατασκευή εγκάρσια στον άξονά της σε τέσσερα τμήματα. Η κατασκευή θα γίνει με οπλισμένο σκυρόδεμα. Ως θεμελίωση θα κατασκευαστούν τρεις πεδιλοδοκοί κατά μήκος των κερκίδων: στη βάση, στην κορυφή και στο μέσο του πλάτους της. Επίσης θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων κατά μήκος των κερκίδων σε στάθμη (+3.00) με μήκος 62,25 μ. και πλάτος 3,40 μ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση