Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νέες διακρίσεις για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς
Νέες διακρίσεις για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς

Νέες διακρίσεις για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς

Με τον «βασιλιά του αθλητισμού», τον στίβο, να αρχίζει σήμερα και με τη συμμετοχή 19 εκπροσώπων μας, συνεχίζονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας οι . Η χώρα μας έχει φτάσει μέχρι τώρα τα 23 (8-5-10) και βρίσκεται στην 7η θέση, παρόλο που η ελληνική ενόργανη, αυτή τη φορά, δεν κατάφερε να ανεβάσει τη γαλανόλευκη σε βάθρο.

Η χθεσινή ημέρα, σε ό,τι αφορά τις ελληνικές επιτυχίες, ανήκε στα λεγόμενα «βαριά» αθλήματα. Στην κατηγορία των 94 κ. της ς βαρών, ο Θεόδωρος Ιακωβίδης ανύψωσε 161 κ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ. Στη συνέχεια, σήκωσε 195 κ. στο ζετέ και ανέβηκε εκεί στην πρώτη θέση του βάθρου. Στα 85 κ., ο Δημήτρης Ασλανίδης ήρθε 2ος στο αρασέ με 152 κ. και τρίτος στο ζετέ με 183 κ.

Αυτή, όμως, που «έκλεψε» την ήταν η Μαρία . Η αθλήτρια της ς ήταν και πάλι ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες στα 53 κ. και σήμερα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, σε αυτή την κατηγορία αγωνίστηκαν πολύ καλές αθλήτριες, αλλά αυτό δεν έδειξε να προβληματίζει την πρωταθλήτριά μας. Η πρώτη της νίκη ήρθε απέναντι στην Τουρκάλα Αϊσούν Εργκέ. Υπερίσχυσε με 7-2 και θα την αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό. Στη συνέχεια «συνέτριψε» την Ιταλίδα Φραντσέσκα Μόρις με 11-0. Παρόμοια… τύχη είχε και η Μαρίνα Φλέρεθ Ρουέντα (10-0). Αντίθετα, η Χρ. τερμικάν (57 κ.) και η Θεοδ. Τελιανίδου (62) δεν είχαν ανάλογη .

Στην ενόργανη, ο . ήρθε 5ος και ο Βλ. Μάρας 8ος στο μονόζυγο, ο Αντ. Τανταλίδης 4ος (ίππος), η Αργ. Αφράτη 4η στο άλμα, ο Χρ. Κωνσταντινίδης 5ος στο έδαφος και η Β. Μιλλούση 5η στη δοκό.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση