Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ
Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ

Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ

Πρόστιμο 90.000 ευρώ και ποινή μη διάθεσης εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και για τους αγώνες του , εξαιρουμένων των πλέι οφ, επέβαλε ο υφ Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, στην Παναθηναϊκός, λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα με αφορμή τη μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, έπειτα από του διαιτητή Ανδρ. Παππά. Η νέα αυτή τιμωρία έφερε την αντίδραση τόσο της όσο και των φιλάθλων που από χθες ξεκίνησαν κινήσεις διαμαρτυρίας. Περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟ συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου διαδήλωσαν ειρηνικά για πάνω από μία ώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις προσεχείς ημέρες.

Στην του υφυπουργού Αθλητισμού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα εν λόγω γεγονότα συνιστούν σοβαρή περίπτωση τέλεσης επεισοδίων ς στο πλαίσιο της προγραμματισμένης να διεξαχθεί ποδοσφαιρικής ς» και β) ότι «η γηπεδούχος ΠΑΕ δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία και οφειλόμενα για την πρόληψη και την αποτροπή επεισοδίων ς».

Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψη η εισήγηση της ΔΕΑΒ. Ωστόσο, ο κ. Κοντονής διαφοροποιήθηκε και από τις τρεις εκδοχές που εκφράστηκαν από τα μέλη της Επιτροπής. Η πρώτη εκδοχή, που ήταν η μη χορήγηση εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 έως το τέλος της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων κατάταξης του πρωταθλήματος, απορρίφθηκε ως «ιδιαιτέρως αυστηρή». Η δεύτερη εκδοχή, που ήταν η μη διάθεση εισιτηρίων για μία αγωνιστική και η τρίτη που ήταν η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου απορρίφθηκαν ως «προδήλως χαριστικές».

Στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, αντέδρασε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που τον κατηγορεί ότι «κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την εξυγίανση, ενισχύοντας με τις πράξεις του το διεφθαρμένο σύστημα» και προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης για να την ανατρέψει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση