Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ
Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ

Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ

Πρόστιμο 90.000 και ποινή μη διάθεσης εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και για τους του , εξαιρουμένων των πλέι οφ, επέβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χ με αφορμή τη μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, έπειτα από του διαιτητή Ανδρ. Παππά. Η νέα αυτή τιμωρία έφερε την αντίδραση τόσο της ΠΑΕ όσο και των φιλάθλων που από χθες ξεκίνησαν κινήσεις διαμαρτυρίας. Περίπου 300 οπαδοί του συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου διαδήλωσαν ειρηνικά για πάνω από μία ώρα και ανανέωσαν το τους για τις προσεχείς ημέρες.

Στην του υφυπουργού Αθλητισμού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα εν λόγω γεγονότα συνιστούν σοβαρή περίπτωση τέλεσης επεισοδίων βίας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης να διεξαχθεί ποδοσφαιρικής συνάντησης» και β) ότι «η γηπεδούχος ΠΑΕ δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία και οφειλόμενα για την και την αποτροπή επεισοδίων βίας».

Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψη η εισήγηση της ΔΕΑΒ. Ωστόσο, ο κ. Κοντονής διαφοροποιήθηκε και από τις τρεις εκδοχές που εκφράστηκαν από τα μέλη της Επιτροπής. Η πρώτη εκδοχή, που ήταν η μη χορήγηση εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 έως το τέλος της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων κατάταξης του πρωταθλήματος, απορρίφθηκε ως «ιδιαιτέρως αυστηρή». Η δεύτερη εκδοχή, που ήταν η μη διάθεση εισιτηρίων για μία αγωνιστική και η τρίτη που ήταν η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου απορρίφθηκαν ως «προδήλως χαριστικές».

Στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, αντέδρασε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που τον κατηγορεί ότι «κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την εξυγίανση, ενισχύοντας με τις πράξεις του το διεφθαρμένο σύστημα» και προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης για να την ανατρέψει.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση