Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ
Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ

Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ

Πρόστιμο 90.000 και ποινή μη διάθεσης εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και για τους αγώνες του κυπέλλου, εξαιρουμένων των , επέβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. , στην Παναθηναϊκός, λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα με αφορμή τη μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, έπειτα από απόφαση του διαιτητή Ανδρ. Παππά. Η νέα αυτή τιμωρία έφερε την αντίδραση τόσο της όσο και των φιλάθλων που από χθες ξεκίνησαν κινήσεις διαμαρτυρίας. Περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟ συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία του στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου διαδήλωσαν ειρηνικά για πάνω από μία ώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις προσεχείς ημέρες.

Στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα εν λόγω γεγονότα συνιστούν σοβαρή περίπτωση τέλεσης επεισοδίων βίας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης να διεξαχθεί ποδοσφαιρικής συνάντησης» και β) ότι «η γηπεδούχος δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία και οφειλόμενα μέτρα για την και την επεισοδίων βίας».

Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψη η εισήγηση της ΔΕΑΒ. Ωστόσο, ο κ. διαφοροποιήθηκε και από τις τρεις εκδοχές που εκφράστηκαν από τα μέλη της Επιτροπής. Η πρώτη εκδοχή, που ήταν η μη χορήγηση εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 έως το τέλος της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων κατάταξης του πρωταθλήματος, απορρίφθηκε ως «ιδιαιτέρως αυστηρή». Η δεύτερη εκδοχή, που ήταν η μη διάθεση εισιτηρίων για μία αγωνιστική και η τρίτη που ήταν η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου απορρίφθηκαν ως «προδήλως χαριστικές».

Στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, αντέδρασε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που τον κατηγορεί ότι «κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την εξυγίανση, ενισχύοντας με τις πράξεις του το διεφθαρμένο σύστημα» και προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης για να την ανατρέψει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ» #ΛατομείοΣυκής - https://t.co/TqVVHJabdP -

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

"Αλιεύοντας" την είδηση