Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νέα ομάδα μπάσκετ στη Μαγνησία η Ανόρθωσις Βόλου
Νέα ομάδα  μπάσκετ στη Μαγνησία η  Ανόρθωσις Βόλου

Νέα ομάδα μπάσκετ στη Μαγνησία η Ανόρθωσις Βόλου

Με πρωτοβουλία παλαιών παραγόντων του μπάσκετ, προπονητών-καθηγητών φυσικής αγωγής και κάποιων φίλων του αθλήματος με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το μπάσκετ, ιδρύθηκε μια νέα ομάδα στην περιοχή της , η .

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Απόστολος Κρεμαστάς.Ο Απόστολος Κρεμαστάς είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ, πολύ γνωστός στον χώρο του Μπάσκετ και της περιοχής μας. Ασχολείται πάρα πολλά χρόνια με το άθλημα.

Στο παρελθόν είχε ιδρύσει (1995) την ομάδα Μεταμόρφωση, η οποία πριν λίγα χρόνια αγωνίστηκε στη Β' Εθνική Ανδρών.

Επίσης για πολλά χρόνια υπήρξε αθλητής του Γ.Σ. Βόλου, της Νίκης Βόλου και του Ιωνικού Νικαίας και έχει αναδειχτεί ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της εποχής του.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η νέα ομάδα Μπάσκετ στον Βόλο, είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους και στις νέες της περιοχής να αθληθούν, να γυμναστούν, να γνωρίσουν και να διδαχθούν το μπάσκετ, να αποκομίσουν τα οφέλη του και μέσω αυτής της συμμετοχικής δραστηριότητας να κοινωνικοποιηθούν, από τη συνεργασία με άλλους αθλητές και παιδιά.

Όλα αυτά μέσω επαγγελματικών συνθηκών, κοντά και δίπλα σε επιστημονικά καταρτισμένο προπονητικό επιτελείο, με διαδρομή στο χώρο. Μέσα από τον ‘ευ αγωνίζεσθαι' να δημιουργηθούν οι αυριανοί ‘αθλητές' της πόλης αλλά και ταυτόχρονα οι ηθικοί και ενεργοί αυτής.

Σε αναναφέρεαι: “Το μεγάλο ερώτημα είναι, ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΣΚΕΤ;;;

Γιατί το άθλημα αυτό, προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη σωματική και των αθλητών αλλά και στη φυσική τους κατάσταση.

Τα οφέλη είναι μακροχρόνια, καθώς το μπάσκετ δημιουργεί δυνατούς χαρακτήρες και κτίζει τους πρωταθλητές του αύριο στον αθλητισμό, και το κυριότερο στη ζωή. Με το μπάσκετ οι νέοι και οι νέες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το σώμα τους και να συγκεντρώνονται στο στόχο ενώ αποκτούν ομαδικό πνεύμα και επίσης μαθαίνουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται, για το κοινό συμφέρον.

Η ομάδα Ανόρθωσις αποτελεί αναγνωρισμένο σωματείο-μέλος της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑΘ. Ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΘ όπου θα αγωνίζεται τη σεζόν 2018-19 ενώ θα συμμετάσχει σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ (εφηβικό, παιδικό, παμπαίδες, μίνι) με αντίστοιχα τμήματα.

Η Ανόρθωσις θα αγωνισθεί με πολύ νεανικό σχήμα, αποτελούμενο κυρίως από νέους ηλικίας 16-19 χρόνων. Η φιλοσοφία του συλλόγου είναι να αγωνίζονται αθλητές και μέσω αυτής της προσπάθειας να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Στη συνέχεια, να μπορέσουν να διεκδικήσουν να αγωνισθούν σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο ή μια μεγαλύτερη κατηγορία.

Όσα παιδιά ηλικίας 6-16 χρονών θέλουν να εγγραφούν στα τμήματα της ακαδημίας του συλλόγου, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει τις λειτουργώντας με επαγγελματικά πρότυπα και με -Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα την Καλαθοσφαίριση, μπορούν να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα:

-Γενικός Αρχηγός: Παπαχρήστος Βασίλειος(6931042330),

-Υπεύθυνος Προπονητής Ακαδημιών: Μιχάλης(6936578196),

-Προπονητής: Γαλανάκης Νίκος(6937014336),

-Προπονητής: Συλεόπουλος (6948387397). »

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση