Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νέα αρχή για Εθνική, τέλος ο Σπανούλης
Νέα αρχή για Εθνική, τέλος ο Σπανούλης

Νέα αρχή για Εθνική, τέλος ο Σπανούλης

Τα βουρκωμένα α του Βασίλη Σπανούλη για το υπερήφανο «αντίο» του από την , ύστερα από θητεία 16 χρόνων, ήταν «ασορτί» -όπως λένε και οι Γάλλοι- με την… απέραντη στεναχώρια ολόκληρου του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την επίτευξη του ελάχιστου στόχου που είχε στο 39ο Ευρωμπάσκετ.

Η νίκη επί της Λετονίας (97-90) εξασφάλισε το δικαίωμα της ς να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μέσω της συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά (Ιούλιος ), αλλά η σκέψη όλων ήταν απολογιστική για την ήττα αποκλεισμού, από την , στα προημιτελικά. Και φυσικά, ο Βασίλης που έχει κατακτήσει χρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, καθώς και ασημένιο σε Παγκόσμιο, ήθελε να «γράψει» τον… προαποφασισμένο επίλογό του στην Εθνική, καθισμένος σε μία από τις τρεις θέσεις του Ευρωμπάσκετ που θα κριθούν, μεθαύριο, στη Λιλ. Αντίθετα, όμως, η αποστολή της Εθνικής επέστρεψε, , στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο καθήκον της νίκης, κόντρα στους Λετονούς, με βαριά… καρδιά, και με αυξομειώσεις στην απόδοσή της, καθώς κάλυψε διαφορά μέχρι και 17 πόντων, ενώ στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου και στην αρχή του τρίτου οι Λετονοί έκαναν ένα εξωπραγματικό σερί 24-0!

«Εγώ είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον αποκλεισμό μας. Παραμένω πολύ στεναχωρημένος και αφού συζητήσουμε με την ομοσπονδία, θα δούμε την επόμενη ημέρα» είπε ο Φώτης Κατσικάρης, η παραμονή του οποίου μένει ανοικτή, όπως και των Ζήση και Μπουρούση που μπορεί να μην συγχρονίστηκαν με το «αντίο» του Σπανούλη, αλλά κανείς ακόμη δεν μπορεί να ξέρει την τελική απόφασή τους. Πάντως, στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ο Μπουρούσης ακούμπησε τα χέρια του στους ώμους των δύο συμπαικτών του και η χειρονομία του, ερμηνεύτηκε με ταυτόχρονη αποχώρηση και των τριών από την Εθνική. Η αποχώρηση του Σπανούλη ήταν συγκινητική, όπως ταίριαζε στη μεγάλη προσφορά του. Πέντε χρόνια, μετά το «αντίο» του Διαμαντίδη, ο «άνοιξε» τον δρόμο για τους νεότερους, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ θα μπορούσε να «κρεμούσε» τη φανέλα με το , έχοντας προσθέσει την τρίτη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα άλλα . Δεν θα ανταποκριθεί το κορμί για το Προολυμπιακό, αμέσως μετά το τέλος της σεζόν. Είμαι περήφανος και έδειξα προσήλωση στην Εθνική» είπε ο Λαρισαίος άσος που περνά, πλέον, στην ιστορία της Εθνικής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση