Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Νέα αναβολή στο πρωτάθλημα από τον Κοντονή;
Νέα αναβολή στο πρωτάθλημα από τον Κοντονή;

Νέα αναβολή στο πρωτάθλημα από τον Κοντονή;

Ηδη, η πρώτη κίνηση έγινε χθες με τη θετική εισήγηση της ΔΕΑΒ στο ερώτημα που απηύθυνε ο υφυπουργός Αθλητισμού για το αν συντρέχουν λόγοι για την εφαρμογή του παραπάνω άρθρου. Ο κ. Κοντονής προσκόμισε στη ΔΕΑΒ: α) την επιστολή του προέδρου του τριμελούς συμβουλίου διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπ. Γεωργουλέα, που αντιτίθεται στη χωρίς σπουδαίο λόγο αναδιάρθρωση της αποτελούμενης από τακτικούς δικαστές επιτροπής δεοντολογίας της με απόφαση της Ε.Ε. της ομοσπονδίας, β) την της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που θεωρεί ότι η απόφαση της κινείται στα όρια της αυθαιρεσίας και καλεί τους δικαστές να μην δεχθούν να μετακινηθούν, όπως η απόφαση της ΕΠΟ ορίζει, και γ) τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και , που διαμαρτύρονται για τις επιλογές διαιτητών Σούπερ Λίγκας που έκανε η ηγεσία της ΕΠΟ και με οξείς φράσεις δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα υπό αυτούς τους όρους.

Παρόμοια με την εισήγηση της ΔΕΑΒ θα είναι και η εισήγηση της αστυνομίας.

Μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και της ΕΠΟ δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης, ενώ η προχθεσινή δήλωση του κ. Κοντονή τελειώνει με ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ή θα παίζεται με όρους ς ή δεν θα παίζεται καθόλου.

Σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η παράσταση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή συνεχίζεται και για μία ακόμα φορά το θύμα των ακατανόητων και αντιφατικών αποφάσεων του είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καμιά σοβαρή ομάδα και κανένας σοβαρός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν θα θέλει να έχει σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν σε αυτό. Στο τέλος της προηγούμενης περιόδου το ποδόσφαιρο γελοιοποιήθηκε πλήρως και ο σύλλογός μας ήταν ο πλέον ζημιωμένος από τις απαράδεκτες αναβολές του τελικού του Κυπέλλου, που μας ανάγκασαν σε απραξία ενός μήνα. Τώρα και πάλι ο κύριος Κοντονής είναι αποφασισμένος, για μία ακόμη φορά, να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα της Super League αλλά και την προσπάθεια της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που δεν αρχίσει το πρωτάθλημα όπως αυτό προγραμματίστηκε από τις αρμόδιες αρχές θα κινηθεί νομικά ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του συλλόγου».

Πάντως, ούτε η ΕΠΟ ήταν έως χθες έτοιμη να προχωρήσει στον ορισμό διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, αφού η νεοσύστατη επιτροπή ορισμού διαιτητών, έπειτα από την αποτυχημένη επιχείρηση στελέχωσής της, που προκάλεσε όξυνση στις σχέσεις με τη Σούπερ Λίγκα, δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί, αφού δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο του «επιδιαιτητή» που θα κάνει τους ορισμούς.

"Αλιεύοντας" την είδηση